fbpx

Hästens bedden en matrassen

Zoals ik al eerder vertelde ga ik het in mijn komende blogs vooral met jullie hebben over verschillende soorten matrassen. De matrassen waar ik het over ga hebben zijn in mijn ogen niet erg bekend. Maar om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je weet wat al je opties zijn. Daarom highlight ik in elke blogpost een ander matras. Zo blijft het overzichtelijk en kunnen jullie allemaal de juiste keuze maken.

In deze blog ga ik het hebben over de matrassen van Hästens. De matrassen worden gemaakt in Zweden. De matrassen zijn hand gemaakt en worden volgens de fabrikanten gemaakt van ethisch ingekochte natuurlijke materialen. Niet alleen coco- mat gebruikt materialen als paardenhaar en wol! Dus toch niet zo hippie als we dachten. Zoals ik al zei, duurzaamheid is een positieve trend die veel matrassenfabrikanten volgen.

Na mijn blog over Coco-Mat kreeg ik veel vragen over deze natuurlijke materialen. Want waarom zouden fabrikanten nou juist voor deze materialen kiezen. Daarom ga ik in deze blog in het speciaal, in op de natuurlijke materialen die veel beddenfabrikanten gebruiken voor hun matrassen. Zodat we voortaan precies weten waarom sommige matras fabrikanten voor deze natuurlijke materialen kiezen. Alle natuurlijke materialen die in deze blog niet aan bod komen, vertel ik later meer over.

Geschiedenis van Hästens

Hästens begon ooit als zadelmaker. Toen de opkomst van de auto de vraag naar zadels liet verminderen, begon Hästens zich te focussen op het maken van bedden. Hästens bestaat al 6 generaties. Waardes die Hästens nastreeft zijn trots en toewijding. De matrassen worden al vanaf het begin gemaakt van natuurlijke materialen zoals paardenhaar, wol en vlas. Een heel bijzonder feitje over dit bedrijf is dat ze hofleverancier zijn van het Zweedse Koninklijk huis. Dit betekent dat zij hun bedden dus leveren aan het koninklijk huis. Wat mij persoonlijk opvalt aan dit bedrijf is dat ze behoorlijk zelfverzekerd overkomen. Een tikkeltje arrogant bijna. Natuurlijk ben je fan van je eigen merk, maar bescheidenheid siert ook en dat zijn ze bij Hästens volgens mij een beetje vergeten. Het komt bijna over alsof doen alsof zij het matras hebben uitgevonden! Hästens maakt voornamelijk boxsprings dus geen normale matrassen.

Kenmerkende blauwe ruit

Wat Hästens kenmerkt is de blauwe ruit. Volgens Hästens representeert de blauwe ruit de beste slaap. Dit kenmerk is natuurlijk heel erg slim als het gaat om branding en merk herkenning. Maar zegt natuurlijk niks over de kwaliteit van de bedden.

Hästens topdek matrassen – review

De Hästens topdek matrassen worden gemaakt van natuurlijke materialen. Je kunt kiezen uit drie modellen. Deze modellen lijken naar mijn mening allemaal erg op elkaar. Ze zijn gemaakt van katoen, wol en paardenhaar. In het luxe model zit ok nog mohair. Volgens Hästens laten de topdek matrassen je ademen en blijven ze op de juiste temperatuur. Wel raden ze aan om het topdek matras om de 5 tot 7 jaar te vervangen.. Zou dit misschien iets te maken kunnen hebben met de huisstofmijt die heel snel vormt in deze natuurlijke stoffen? Net als bij de matrassen van Coco-Mat is dit bij deze matrassen door de natuurlijke stoffen namelijk ook het geval.

Hästens materialen

Paardenhaar

Paardenhaar zorgt voor een goede ventilatie van het bed. Paardenharen werken als een soort natuurlijke veren. Waardoor matrassen flexibel blijven. Paardenhaar heeft ook een soort eigen ingebouwd ventilatiesysteem. Het paardenhaar werkt erg positief op je luchtwegen. Het meeste paardenhaar is ook vrij van allergenen.

Paardenhaar in het Hästens matras

Katoen

Katoen zorgt ervoor dat het lichaam goed kan ademen. Het materiaal is erg zacht. Katoen zorgt ervoor dat je droog en koel blijft. Het werkt hetzelfde als het dragen van een katoenen kledingstuk op een warme dag. Dat voelt veel prettiger dan synthetische materialen. Katoen werkt namelijk ventilerend en kan een hoge luchtvochtigheid afvoeren. Synthetische materialen zoals polyester of rubber, werken dus veel minder ventilerend.

Wol

Wol zorgt ervoor dat je het warm krijgt als het koud is, en dat je afkoelt als het warm is. Het werkt isolerend. Wol kan je zien als een soort airconditioninginstallatie. Door wol slaap je dus altijd op de juiste temperatuur.

Vlas

Vlas is flexibel en wendt statische elektriciteit af. Waardoor je niet overbeladen raakt. Hmm dit klinkt een beetje gek in mijn oren? Ook werkt vlas vochtregulerend. Vlas is wel brandbaar. Dit vind ik een groot nadeel van deze stof. Ook is vlas een relatief duur materiaal.

Maar nu de grote vraag: Kan je nou alleen een Boxpring kopen of ook een los matras? Volgens mij is het antwoord op deze vraag een “nee”. Zelf vind ik dit wel echt een heel groot nadeel, want dit betekent dus dat je direct een mega grote investering moet doen terwijl je misschien alleen een matras wilt en je bed verder nog goed is, wat eigenlijk geldt voor de meeste mensen toch?

De prijs van een Hästens bed?

Ik kan weinig vinden over de prijs van deze Boxprings, maar volgens mij zijn ze aardig prijzig.

Over het algemeen geloof ik persoonlijk niet dat Hästens echt verschilt van andere matrasfabrikanten en denk ik dat deze Boxprings vooral bedoeld zijn voor mensen die echt wat meer willen besteden aan hun bed. Het zijn in mijn ogen echt luxe matrassen die behalve de luxe uitstraling een duurzame materialen niet erg verschillen van andere matrassen. Bekijk trouwens onze eigen matrassen test door hier te klikken!

De prijs van een matras is verassend
0 Points