fbpx

Bedzzzy of Club 9 matras

Een matras leasen wordt door consumenten steeds vaker gedaan. In eerdere artikelen schreven wij al reviews over enkele van deze matrassen om te leasen. Nu leek het ons verstandig om deze twee, Bedzzzy en Club 9, eens tegenover elkaar te zetten. Zo kunnen jullie een uiteindelijk de beste beslissing nemen. Want wie wil nou niet het beste matras voor de beste prijs? Laten we daarom maar gelijk kijken naar de prijzen die deze twee nieuwe matrassen startups vragen voor hun product.

De prijzen van Bedzzzy en Club 9

In onderste tabel zie je de prijsvergelijking tussen Bedzzzy en Club 9 matras na 5 jaar leasen.

MaatBedzzy matrasClub9 matras
90×200 incl bezorging€809,50€549,00
180×200 incl bezorging€1.229,50€1.139,40

Het Bedzzzy matras is 36% duurder dan het Club9 matras voor de 90×200. Bij de 180×200 is het verschil slechts 8% duurder dan het Club 9 matras.

Materialen van de matrassen

Als je kijkt naar de inhoud dan wint het Club 9 matras het zeker van het Bedzzy matras. Ondanks dat essentiële informatie bij het Bedzzzy matras als het Club 9 matras ontbreekt bestaat Club 9 uit 3 lagen waaronder de mogelijkheid voor latex terwijl Bedzzzy slechts 2 lagen heeft waarvan de hoes en comfortlaag volledig uit plastic bestaan.

Proefperiode

Over beide proefperiodes zijn we niet helemaal te bespreken. Omdat je het matras nergens kan proberen is het meest ideaal dat als de kwaliteit tegenvalt je het gehele matras terug krijgt. Bij het Bedzzzy matras kun je wel je geld terug krijgen maar betaal je wel voor je gebruik en de installatiekosten (€59.50). We hebben uitgerekend dat als je een 180×200 na 90 dagen terugstuurt je dit €118 kost

Bij Club 9 matras krijg je volgens de website niet je geld terug maar kan je wel tussen de 30 en 90 dagen je matras gratis omruilen voor een andere hardheid, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Eigenaren van de bedrijven

In tegenstelling tot Bedzzzy besteed Club 9 het leasecontract niet uit aan een derde partij. Wel staat in de algemene voorwaarden (artikel 15, derdenbeding bij gebruik) dat je als klant toestemming geeft dat ze de overeenkomst aan derden kunnen verpanden. Je hebt als klant niet de mogelijkheid om jezelf hierop te beroepen. Als je zelf het recht van het matras wil verkopen aan een derde partij dan mag dit niet zonder toestemming.

Zijn Bedzzzy en Club 9 duurzaam?

Dit is het belangrijkste verkoopargument van Bedzzzy. Helaas gaat het merk hier verder niet op in hoe ze dit voor elkaar krijgen. Zelf vinden we het een verkeerd signaal dat er wordt gestimuleerd dat je slechts 5 jaar met een “kwaliteits matras” kan doen.

Club 9 geeft aan dat ze duurzaam zijn maar terwijl je polyester en pocketveren van het Bedzzzy matras goed kan recyclen is dat bij de schuimen van Club 9 in ieder geval niet het geval. Helaas geeft ook Club 9 geen uitleg waarom ze een duurzaam merk zijn.

Is duurzaamheid een belangrijk topic, dan zouden wij voor het Bedzzzy matras gaan. Ondanks dat essentiële informatie hierover ontbreekt heeft Auping wel een sterke focus gelegd naar duurzaamheid en werken ze hiervoor ook samen met DSM.

Bedzzzy of club 9 matras review

Een Bedzzzy of Club 9 matras?

Zelf zijn we geen fan van het lease model bij matrassen. Een leasemodel is interessant als er een hoog service level aan vastzit. Denk aan een auto of een fiets die vaak kapot gaat en/of onderhoudt nodig heeft. Het is dan fijn als je geen eigenaar bent van het product, als het product een probleem heeft kun je deze zorgeloos laten vervangen. Een goed matras doe je zeker 10 jaar mee zonder problemen. Door het te leasen betaal je onnodig veels te veel. Voor 10 jaar gebruik kost je dit zowel bij Bedzzzy als het Club 9 matras in beide gevallen ongeveer €2.500. Een soortgelijk matras kun je online voor niet meer dan €600 bestellen. Je betaald dus zeker 4x zoveel en na 10 jaar ben je nog steeds geen eigenaar van het matras. 

Heb je geen geld voor een kwaliteitsmatras overweeg dan om een matras te kopen die je kosteloos in 3 termijnen kan betalen.

Wil je toch een matras leasen dan gaat onze voorkeur uit naar het Club 9 matras. Het matras is goedkoper dan het Bedzzzy matras, ze houden het matras tot nu toe in eigen beheer, heeft betere voorwaarden als de mogelijkheid om na 30 maanden het abonnement op te zeggen en als je kijkt naar de specificaties zijn die ook beter dan het Bedzzzy matras. 

0 Points

Latex matras
Previous Article

diervriendelijk donzen kussen - BedTwijfelaars
Next Article