fbpx

De beste slaapgeluiden

We weten dat in slaap vallen niet altijd een fluitje van een cent is, maar er zijn een paar manieren waarop je het zoeter kunt maken. Met het juiste bed, de juiste slaapomgeving en een consistente nachtelijke routine, kun je het krijgen van Zzz’s een fluitje van een cent maken. En een van de beste manieren om dit te doen, is door de dingen die afleiden van slaap, zoals licht, technologie en geluid, te beperken – eigenlijk alles dat kan voorkomen dat je in slaap valt of je wakker maakt.

Het creëren van een comfortabele slaapruimte begint echter met het sluiten van de gordijnen, de telefoon op stil en het omarmen van de stilte. Tenminste, soms kan de stilte iets te stil zijn en heb je zachte, consistente geluiden nodig om je te helpen slapen.

Stilte of een geluidsmachine?

Liever stilte dan een machine om in slaap te vallen? Mensen die een geluidsmachine gebruiken om in slaap te vallen, worden vaak afgeleid en wakker gehouden door de andere geluiden die de hele nacht kunnen verschijnen – een blaffende hond, een autoalarm, enzovoort. Dit houdt de hersenen actief en daardoor kan je niet in slaap vallen. Het gebruik van een geluidsmachine helpt om deze geluiden van buitenaf te minimaliseren en tegelijkertijd de hersenen af te leiden, waardoor ze in een diepere slaap kunnen vallen.

Of je nu een ventilator, een apparaat met wit ruis geluid gebruikt of liever een zacht deuntje aanzet, rustgevende slaap geluiden kunnen je helpen in slaap te sussen. Als je van een beetje geluid houdt wanneer je probeert te slapen, zijn hier enkele van de beste geluiden om in slaap te vallen.

Geluiden die ervoor zorgen dat je snel in slaap valt

Witte ruis

Nee, de ideale slaapgeluiden zijn exclusief snurken. In plaats van proberen te slapen op het geluid van zagen van houtblokken van je partner, zou je moeten proberen om rustgevende geluiden te vinden die je helpen om in slaap te vallen. Een van de meest populaire slaapgeluiden is witte ruis. Bewezen succesvol bij het in slaap laten vallen van baby’s, hetzelfde geluid werkt nog steeds voor volwassenen. Witte ruis, dat lijkt op een briesje buiten of een lawaaierige airconditioning, is een constant, constant gezoem dat elke kamer tot rust brengt. Er zijn machines die je kan kopen of je kunt een app downloaden om verschillende witte ruis tonen af te spelen.

Een ander alternatief voor witte ruis is een ventilator. Door een geluid te creëren dat vergelijkbaar is met witte ruis, kan een plafondventilator of box ventilator helpen een vredige omgeving te creëren en buitengeluiden te overstemmen, zodat je snel in slaap kunt vallen.

Geluiden uit de natuur

Als je het beste onder de sterren slaapt, breng dan de buitenlucht naar je slaapkamer. De vredige geluiden van de natuur zijn een van de beste geluiden om bij te slapen. Van een rivierstroom, tot golven, regenstormen en krekels, er zijn verschillende slaapgeluiden die het buitenleven te bieden heeft.

En terwijl buiten slapen kan worden gereserveerd voor kampeertrips of af en toe een nacht met de ramen open, kan je al deze geluiden en meer online vinden. Via websites zoals Calmsound kan je naar een breed scala aan rustgevende natuurgeluiden luisteren om je te helpen vrijwel onmiddellijk in slaap te vallen. Het is als een nacht onder de sterren met alle gemakken van thuis

Rustgevende muziek

Als laatst, er gaat niets boven in slaap vallen met een zacht, rustgevend liedje. Het is bewezen dat muziek de geest en het lichaam helpt ontspannen, waardoor het een perfect slaap geluid is. Weet u niet zeker waar u moet beginnen met uw slaap afspeellijst? Maak je geen zorgen, er zijn op spotify genoeg afspeellijsten om bij in slaap te vallen. Wij adviseren in ieder geval het nummer van Bon Iver genaamd ‘Holoceen’. Je zult versteld staan hoeveel een kalm, consistent geluid jou kan helpen kalmeren voor het slapen gaan!

0 Points

Dekbed wassen
Previous Article