fbpx

Slaap apps

Tegenwoordig bestaat er voor alles wat je maar kunt bedenken wel een app. Sommige apps helpen je beter concentreren, andere houden je stappen en hartritme bij. Ook slaap apps worden nu steeds populairder. De slaap apps houden bij wanneer je in slaap valt, hoe diep je slaapt en hoe lang je slaapt. Hoe ze dit precies doen gaan we zometeen verder op in. Voor veel mensen kan die informatie erg fijn zijn zodat ze hun slaap kunnen verbeteren. Enkele slaap apps maken ook gebruik van wearables. Dit is extra spul dat je kunt dragen om je slaap nog preciezer te meten. 

3 slaap apps om uit te proberen

1. Sleep Cycle

Sleep Cycle is een van de populairste slaap apps op dit moment. Dit waarschijnlijk vanwege zijn gebruikersvriendelijkheid, sommige noemen het hierdoor de beste slaap app. Een paar korte dingen invoeren in instellingen en de app doet al het werk terwijl jij lekker slaapt. Sleep Cycle verzameld allemaal gegevens over jouw slaapgedrag, dus wanneer je diep slaapt en licht bijvoorbeeld. Met deze gegevens kan de slaap app jouw beter wekken ‘s ochtends. Je kan namelijk de ‘wake-up phase’ aangeven en dan wekt Sleep Cycle jou wanneer je in lichte slaap bent zodat je gemakkelijker en beter wakker wordt. De slaap app verzameld informatie via de microfoon of via beweging. Als je de telefoon onder je kussen legt ziet de slaap app hoe je beweegt in je slaap en weet zo ook hoe je slaapt. Als je kiest voor de microfoon meet de slaap app je ademhaling en eventueel wanneer je snurkt om zo te bepalen hoe diep je slaapt. Nog leuk klein feitje, als je naar de site gaat van Sleep Cycle kun je grafieken zien over alle verzamelde informatie wereldwijd. Nederland staat op #1 met beste slaapkwaliteit, namelijk 83%!

2. Sleep as Android

Sleep as Android is een stuk ingewikkelder dan Sleep Cycle, desalniettemin schijnt het wel een van de beste slaap apps te zijn. Op verschillende sites staat dat uit onderzoek blijkt dat Sleep as Android, met alle wearables, griezelig dichtbij komt in vergelijking met slaap analyses in een ziekenhuis. Verder is de app helaas, zoals je al kon raden aan de naam, alleen voor Android en dus niet voor Apple. De slaap app helpt je vooral met rustig wakker worden en goed in slaap komen. Zo kan de app slaapliedjes zingen en heeft het allemaal speciale manieren om je uit bed te krijgen. De slaap app kan ook met van alles worden gekoppeld om je gegevens en zo ook je slaap te maximaliseren. 

3. Sleep Score

Deze slaap app is vrij vergelijkbaar met de vorige apps, alleen krijgt je slaap hier ook daadwerkelijk een score. Per nacht krijgt jouw slaap van die nacht een score aangewezen zodat je weet hoe goed je hebt geslapen. Verder lijkt de focus bij deze app ook erg te liggen op slaapstoornissen. Zo is een doel van hen het vergroten van het bewustzijn van dergelijke stoornissen. Sleep Score is volledig gratis te downloaden in de AppStore, wat een groot voordeel is. De gratis slaap app maakt wederom gebruik van de microfoon en meet zo het geluid op dat je in je slaap maakt om zo te meten hoe diep je slaapt op dat moment. 

Leuke slaap apps

Er zijn nog wat andere slaap apps die we ook benoemingswaardig vonden omdat ze gewoon grappig zijn. Zo heb je SnurkLab, of SnoreLab, waar je gesnurk wordt gemeten. Naast dat het voor grappige opnames zorgt kan je het ook nog echt helpen om beter te slapen. Het kan je namelijk ook helpen je gesnurk te verminderen, fijn voor jou en je partner! Verder heb je nog Music Zen. Deze slaap app helpt je niet alleen met slapen maar ook om je stress te verminderen. De slaap app doet dit door middel van muziek, geluiden, ademoefeningen en mini-games. Tenslotte is er ook de slaap app White Noise. Deze app maakt een bepaalt geluid waardoor je omgevingsgeluiden wegvallen. Dit zorgt er ook voor dat je beter en dieper kunt slapen.

Slaap apps op de Apple Watch

De Apple Watch kan sowieso bij veel apps worden gebruikt als extra tool om je slaap te meten. De Apple Watch heeft ook zelf een aantal apps die je zou kunnen proberen om je slaap te verbeteren! 

Weg met slaapappneu 

Dit waren nog maar een paar slaap apps, er zijn er nog veel meer! Begin is bij deze en kijk of het voor je werkt, wij hebben er goede ervaring mee. Probeer de app zo vaak mogelijk ‘s nachts aan te zetten zodat je lekker veel gegevens verzameld. Hoe meer gegevens hoe beter de app je kan adviseren en helpen! We hopen dat je er wat aan gehad hebt en je slaap in de toekomst (nóg) beter zal zijn!

0 Points