fbpx

Samen slapen doe je zo

Samen slapen, het klinkt allemaal zo romantisch en fijn. Samen met je partner knus in bed, heerlijk toch? Eehm not,.. Samen slapen wordt door veel mensen uiteindelijk als irritant ervaren. Warm, zweterig en het terugkerende ritueel van, ja hoor, het gevecht om de deken.

Ondanks dat samen slapen eigenlijk gewoon een anticlimax is, willen we het allemaal heel graag. Dus, een aantal tips over hoe je samen fijn kan tukken zouden wel fijn zijn toch? Hier komen ze!

5 Tips voor fijner samen slapen

Ditch de twijfelaar

Deze tip is volgens ons vrij logisch, namelijk: Ditch de twijfelaar. Dit geweldige 1 en een halve persoon bed is super fijn als je alleen slaapt en heel veel ruimte nodig hebt.

Maar voor samen slapen is het echt een cru zeker als je allerliefste vriend(in) in zijn/haar slaap bedacht heeft dat het een super goed idee is om het hele bed voor zichzelf te claimen, en jij uit solidariteit dan maar genoegen moet nemen met 2 centimeter, om vervolgens een aantal keer uit bed te vallen. Een tweepersoonsbed is de oplossing. Dure investering zou je denken. Maar het is het oprecht waard. Uiteindelijk heb je toch een tweepersoonsbed nodig in je leven en je slaapt er echt lekkerder door!

Slaap Scandinavisch

Een tweepersoonsdeken lijkt allemaal heel knus en gezellig, maar vergis je niet! Dit is namelijk altijd de boosdoener, als je partner weer eens het gevoel heeft dat hij/zij recht heeft op meer deken.

Twee dekens is volgens ons veel chiller! Scandinavisch slapen noem je dat. Je hebt namelijk ook van die zware 1 persoonsdekens die echt heel fijn zijn. Bovendien heb je met ieder je eigen deken nooit het gedoe dat je weer een hele battle moet houden over wie vannacht meer recht heeft op de deken.

Samen slapen en samen onder de dekens

Wanneer je partner niet kan slapen

Een terugkomend probleem van samen slapen is: 1 van jullie beide kan niet slapen.. Heel irritant voor de ander, aangezien je waarschijnlijk de volgende dag vroeg op moet. Je partner even een aantal minuten op zijn/haar hoofd aaien doet wonderen! Geloof mij, het is altijd hetzelfde liedje en na 3 minuten zijn ze nokkie.

Gevecht tegen snurken

SNURKEN. Onwijs irritant als je partner hier last van heeft. De beste tip die ik hiervoor kan geven is speciale neusspray, vraag hiernaar bij de drogisterij! Als je partner niet toe wil geven dat hij of zij snurkt is neusspray ook heel handig, je wacht even tot je partner slaapt, en sprayed het dan gewoon stiekem in zijn/haar neus. Opgelost!

Slaap hand in hand

Hand in hand slapen is 1 van de fijnste posities om samen te slapen. In deze positie kan je lang lekker liggen zonder krampen of afgeklemde ledematen. Bovendien voel je in deze positie ook nog de connectie met je partner, waardoor je rustiger wordt en dus sneller in slaap valt.

Houden van samen slapen met je partner
0 Points