fbpx

Naakt slapen

Heb jij weleens naakt geslapen?

Zo nee, trek dan je slaapkleren vannacht maar snel uit en ga eens lekker naakt slapen. Er zijn namelijk super veel voordelen van naakt slapen die we eigenlijk niet weten. Zoals we allemaal weten – zeker als je een vaste lezer bent van deze blog – staat een goede slaapkwaliteit gelijk aan een goede algemene gezondheid. Als je genoeg slaapt brengt dat heel veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Maar als je naakt slaapt, zorgt dat voor nog meer extra slaapvoordelen. In dit artikel staan een aantal reden waarom we beter naakt kunnen slapen.

Voordelen van naakt slapen

Je voelt je vrolijker en vrijer

Naakt slapen laat je je vrijer voelen, omdat je geen vervelende kriebelende of warme kleding draagt. Voor vrouwen die meestal met bh aan slapen, zal het ook een hele opluchting zijn om deze een keer uit te doen. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over nachtkleding, je hoeft geen pyjama meer te kopen. Dit scheelt je ook nog eens geld!

Betere nachtrust

Je lichaamstemperatuur daalt wanneer je in je Remslaap (diepe slaap) komt. Wanneer je in een pyjama slaapt kan deze natuurlijke temperatuurdaling in je lichaam verstoord worden. Het gevolg hiervan is dat je niet altijd in een diepe slaap komt. Deze verstoring kan ook direct gekoppeld worden aan slapeloosheid. Wanneer je bloot slaapt, kan je lichaam de temperatuur beter reguleren, waardoor je sneller in slaap valt. Snel naakt gaan slapen dus!

Het balanceert je melatonine en groeihormoon

Wanneer je naakt slaapt wordt je lichaamstemperatuur beter gereguleerd. Hierdoor worden ook de levels van melatonine en groeihormonen gereguleerd. Deze hormonen helpen je lichaam om snelle veroudering te voorkomen en in goede gezondheid te blijven. Melatonine is naast een slaaphormoon ook een antioxidant dat cel beschadiging voorkomt. Wanneer je meer melatonine in je lijf hebt, blijft je huid ook mooier. Als je met kleren aan slaapt, wordt je lichaamstemperatuur hoger en dit voorkomt de effectieve werking van deze hormonen. In andere woorden, als je met kleren aan slaapt word je sneller oud! Dit wil je natuurlijk niet, dus snel die pyjama de deur uit en lekker naakt gaan slapen.

Je verbrandt meer calorieën

Ook wanneer je gewicht wil verliezen is naakt slapen een goed hulpmiddel om je doel te bereiken. Het is namelijk zo: hoe koeler je lichaam, hoe harder het moet werken om je warm te houden. Als je naakt slaapt moet je lichaam net iets meer moeite doen om warm te blijven, hierdoor verbrand je tijdens je slaap meer calorieën.

Het helpt om je cortisol levels te reguleren

Wanneer je naakt slaapt, blijft je lichaam op de optimale temperatuur en zakken de cortisol levels zodat je tot rust komt. Als je met kleding aan slaapt, raakt je lichaam vaak oververhit. Hierdoor blijven je cortisol levels heel hoog, zelfs als je al wakker bent. Dit heeft een aantal eventuele gevolgen, namelijk dat je angstgevoelens toenemen, je zin hebt in ongezond eten, en gewichtstoename (je lichaam slaat vet op in plaats van het te verbranden) Wanneer je naakt slaapt blijft je lichaamstemperatuur op het juiste niveau en dit reguleert het cortisol level.

Het knuffelhormoon

Huid op huidcontact leidt dus tot een actiever liefdesleven. Het zorgt ervoor dat er oxytocine vrijkomt, dit is de neurotransmitter die ervoor zorgt dat je gevoelens van intimiteit en verbondenheid voelt. Oxytocine heeft een positief effect op je bloeddruk, verminderd stress en heeft ook een positief effect op je immuunsysteem. Oxytocine wordt ook wel het knuffel hormoon genoemd. Ook geeft oxytocine je zelfvertrouwen en maakt het je vrolijker en meer ontspannen. Door de fysieke aanraking stijgt het level oxytocine in je lichaam direct. Ook zorgt oxytocine ervoor dat je je zelfverzekerd genoeg bent om je lichaam te laten zien. Snel aan je partner voorstellen om eens naakt te gaan slapen dus!

Naakt slapen is sexy en goed voor je relatie

Naakt slapen is veel spannender dan in je pyjama slapen. Bovendien gaat er niets boven naakt slapen met je geliefde. Naakt slapen brengt mensen sneller in de ‘seks mood’. Bovendien maakt je lichaam zoals al eerder gezegd veel meer oxytocine aan, zeker tijdens een vrijpartij. Veel stellen die samen naakt slapen hebben vaker zin in seks en voelen zich gelukkiger. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die naakt slapen hun seksleven een hoger cijfer geven. Wie wordt niet blij wanneer hij of zij z’n partner naakt ziet? Wanneer je de verbondenheid en intimiteit wil terugbrengen in je relatie, ga lekker naakt slapen!

Voordelen van naakt slapen

Je hoeft niet meer per se s ‘Ochtends te douchen

Wanneer je naakt slaapt blijft je lichaam koeler en zweet je minder. Hierdoor word je minder vies wakker en hoef je dus niet per se s ‘Ochtens te douchen. Als je gewoon in de avond een douche neemt en daarna naakt je bed in duikt zal je merken dat je de volgende ochtend veel minder vies wakker wordt dan wanneer je in een pyjama slaapt. Ook kunnen je poriën meer ademen als je naakt slaapt, dit heeft positieve effecten op je huid.

Het is goed voor je edele delen

Door naakt te slapen krijgen de edele delen meer lucht. Wat infecties en andere nare dingen tegen gaat of voorkomt. Ook is het beter voor de productie van gezond zaad voor de mannen. Wanneer je als man met kleren aan slaapt, worden je edele delen te warm, dit kan zorgen voor een slechtere zaadproductie en kwaliteit van het sperma. Vooral strakke boxershorts zijn de boosdoener. Vooral als jij en je partner bezig zijn om zwanger te worden, is het aan te raden om die nachtkleding ver weg te stoppen. Ook voor de vrouwelijke edele delen is het verstandig om in je blootje te gaan slapen. Dit zorgt er namelijk voor dat het luchtig blijft rond je vagina, waardoor je minder last hebt van vaginale schimmel of bacteriële infecties.

Het is goed voor je zelfvertrouwen

Dat wij ons soms niet comfortabel genoeg voelen in ons eigen lichaam, of weinig zelfvertrouwen hebben, kan komen omdat we onszelf niet genoeg naakt zien. Als je gewend raakt aan jezelf regelmatig naakt zien, bijvoorbeeld in de ochtend en in de avond, zal je helpen om je lichaam meer te accepteren en bekend te worden met je eigen lichaam. Wanneer je je lichaam accepteert zal je ook meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Waar naakt slapen wel niet allemaal goed voor is!

Al met al zijn er alleen maar voordelen te noemen om naakt te slapen. Het is zeker de moeite waard om te proberen! Probeer het gewoon een keer een weekje, en je zult zien dat je nooit meer anders wilt!

Naakt slapen gezond - voordelen van naakt slapen - Infografic
0 Points