fbpx

6 gezondheidsvoordelen van slapen op het strand

Het dagelijkse leven is tegenwoordig veel drukker dan dat het vroeger was. Mede dankzij alle technologische ontwikkelingen en alle keuzes (stress) die de mens dagelijks heeft. Daarom zouden we deze dingen eens van ons af moeten zetten en lekker naar het strand gaan om daar even te genieten van de rust.

Het strand en de zee zijn twee natuurverschijnselen waar mensen profijt van heeft. Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot de zee. Als de zon een beetje schijnt trekt iedereen massaal naar het strand. En even eerlijk wie houdt niet van het strand, het ontspannende geluid van de zee en de golven die op de kust slaan? Even helemaal weg van alles van ons drukke leven en even goed ontspannen.

Je kan namelijk heerlijk slapen op het strand, het geluid van de zee op de achtergrond werkt zeer rustgevend. Ook gaat er niks boven een nacht slapen in je hotel op het strand en wakker worden met de zee op de achtergrond.

Hieronder zijn een aantal voordelen die slapen op strand heeft:

Slaap lekker op het strand

Je slaapt als een blok na een dag op het strand

Na een paar uurtjes op het strand is de kans op een goede nachtrust opeens stukken groter. Voor mensen met insomnia is een bezoek aan de zee het proberen waard. Het is een natuurlijke manier om eenvoudiger in slaap te komen. Dit komt omdat de zee drie dingen verbetert waardoor je normaal gesproken niet slaapt: stress, onrust en lichamelijke activiteit.

In jezelf keren

Een bezoek aan het strand creëert een groter bewustzijn. Het geluid van de golven, het oneindige, de warmte en de schoonheid van de omgeving zorgen ervoor dat jij makkelijker je hoofd leegmaakt. Hierdoor vallen vaak veel mensen heerlijk in slaap op het strand. Mensen nemen dan even lekker afstand van het dagelijkse drukke leven. Er is geen betere plek om je een met de natuur te voelen, dan op het strand.

 Vrouw die slaapt op het strand

Een bezoek aan de zee verminderd stress

De allerbelangrijkste reden om een bezoekje aan de zee te brengen is stressreductie. Zodra je een stap op het strand zet, voel je het kalmerende effect van het water. De zon, de golven, het zand en de oneindigheid hebben een heilzame werking. Alleen het uitzicht al werkt kalmerend.

Je dagelijkse shot vitamine D

Binnen tien minuten beschermd in de zon zitten heb is je dagelijkse shot vitamine D binnen.

Het boost je immuunsysteem

Een bezoek aan het strand verbeterd je immuunsysteem. Zout water een antibacteriële werking en zit zeewater vol jodium, dit is goed voor je schildklier. Wanneer je ook nog even gaat slapen op het strand, krijgt je lichaam nog eens een extra boost wat je immuunsysteem ten goede zal doen. Een gebrek aan slaap lijdt vaak ook tot een minder goed werkend immuunsysteem.

Het is goed voor je huid

Een dagje op het strand is hetzelfde als een beauty behandeling voor je huid. In de zomer zie je er altijd stralender uit. Niet omdat we uren in de zon liggen te bakken – waardoor je huid verschrompeld. Nee, juist het zand en zout uit de zee hebben een exfoliërende werking. Er is niets zo effectief tegen dode huidcellen als deze twee ingrediënten.

Door de warmte en de zon gaan de poriën openstaan en het zoute water kan zo makkelijker giftige stoffen uit het lichaam absorberen. Bovendien werkt het zout antibacterieel waardoor mensen die last hebben van puistjes, opeens een gladdere huid ervaren.

0 Points