fbpx

Twijfelaar matras

Een onmisbaar onderdeel van je bed is natuurlijk je matras! Er zijn zoveel verschillende matrassen beschikbaar tegenwoordig. Grote, kleine, dikke, dunne en allemaal verschillende soorten stoffen en materialen. Als we eerlijk zijn, slaapt iedereen eigenlijk het liefst op een zo groot mogelijk matras. Ik bedoel, hoe heerlijk is het als je alle ruimte hebt om benen en armen wijd gespreid als een zeester op bed te liggen. Helaas heeft natuurlijk niet iedereen de ruimte om een super groot matras, en dus ook bed, in zijn slaapkamer te zetten. Gelukkig is er een oplossing voor mensen die toch liever een groter matras hebben dan een 1 persoons, namelijk, de twijfelaar!

Inhoudsopgave

Wat is een twijfelaar matras?

Een twijfelaar matras zit tussen een één-en tweepersoons matras in. Je zou het dus een ruime eenpersoons, of een kleinere tweepersoons kunnen noemen. Het twijfelaar matras is perfect voor mensen die graag de ruimte hebben op hun matras, maar niet genoeg ruimte hebben in de kamer voor een tweepersoons matras. Het twijfelaar matras biedt toch een stuk meer ruimte dan een eenpersoons en is zelfs groot genoeg om samen met je partner te slapen. Dit natuurlijk alleen als je het niet vervelend vind om een beetje dicht bij elkaar te liggen, maar daar gaan we dan maar gewoon vanuit. Twijfelaar matrassen zijn ook erg populair tegenwoordig en eigenlijk niet meer weg te denken uit de moderne slaapkamer. Vooral onder studenten en de jongere volwassen zijn de twijfelaar matrassen erg populair. Dit dus waarschijnlijk vooral vanwege het feit dat ze graag iets meer ruimte hebben tijdens het slapen, maar nog geen tweepersoonsbed nodig hebben door het gebrek aan een partner. En omdat ze vaak ook niet de ruimte hebben voor zo’n groot bed. 

Hoe groot zijn twijfelaar matrassen?

Twijfelaar matrassen komen in een aantal verschillende maten. Omdat eenpersoons matrassen in principe maximaal 90 cm breed zijn is dat automatisch de ondergrens van twijfelaar matrassen. De maximale breedte van een twijfelaar matras, 140 cm, is op die manier weer de ondergrens van tweepersoons matrassen. De breedte van een twijfelaar matras ligt dus over het algemeen tussen de 90 en 140 cm. Als je vaak samen slaapt zou je dus al gauw neigen naar een twijfelaar matras van 140 cm. Ook de lengte kan onderling twijfelaar matrassen verschillen. Meestal is de lengtemaat 200 cm, maar voor mensen boven de 1.80cm kan het verstandig zijn om een iets langer matras aan te schaffen. We zullen nog even wat standaard maten op een rijtje zetten zodat je een beter overzicht hebt over de grootte van een twijfelaar matras. 

100×190 cm120×190 cm
100×200 cm120×200 cm
100×210 cm120×210 cm
100×220 cm120×220 cm
Links in het rijtje  (100 of 120 cm) is hier de breedte en rechts (190-220 cm) de lengte.

Zijn er twijfelaar-matras aanbiedingen?

Zoals bij de meeste producten die je online kan kopen zijn er regelmatig aanbiedingen, zo ook bij twijfelaar matrassen. Natuurlijk verschillen deze aanbiedingen van tijd tot tijd en kunnen wij nu geen zekerheid geven van bepaalde aanbiedingen omdat aanbiedingen van nu niet perse gelden als jij, als onze lezer, dit leest. Toch zijn er bepaalde sites waar veel kortingscodes zijn die jij kan gebruiken om korting te scoren op bepaalde twijfelaar matrassen!

Onze top 3 twijfelaars

We helpen je natuurlijk altijd graag op weg om een goede keuze te maken tijdens je zoektocht naar een goed twijfelaar matras, daarom hebben we besloten nog een beknopte top 3 te maken! 

Matt Sleeps 

Matt sleeps heeft gewoon een ontzettend goed en betaalbaar matras op de markt gebracht. Gelukkig voor jou, en eigenlijk iedereen die opzoek is naar een twijfelaar matras, kun je zelf de maten uitkiezen van het Matt Sleeps matras. Als je dus een breedte kiest tussen de 90 en 140 cm heb je een twijfelaar matras! 

IKEA HÖVÅG

Een super pocketvering matras dat wederom goed betaalbaar is. IKEA is betrouwbaar en je kunt altijd terug als je niet tevreden bent. Verder is het matras 140-200 cm en dus een mooie twijfelaar matras maat!

BeterBed pocketveermatras Easy Pocket

BeterBed heeft een ruim assortiment aan matrassen, en zo ook twijfelaar matrassen. Het Easy Pocket matras is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende maten. Je kunt dus helemaal zelf kiezen hoe breed en lang je jouw twijfelaar matras wil hebben!

Ben je alsnog nog een twijfelaar?

Ben je (nog) alleenstaand en heb je net niet genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed? Dan is het twijfelaar matras echt iets voor jou! Het biedt toch een stuk meer ruimte dan een eenpersoonsbed en zorgt ervoor dat je op je lazy sunday toch heerlijk uitgerekt kunt chillen op je bed. Daarnaast is er ook ruimte voor eventuele logeerpartijtjes en past het toch nog in je bachelor/studenten woning, win-win! 

0 Points

Soorten dekbed
Previous Article

Wiegmatras
Next Article