fbpx

De leukste ‘Bed in a Box’ concepten

Alles wordt constant verder ontwikkelt, en zo ook matrassen. Nieuwe materialen, technieken en manier van opbouw zorgen voor steeds betere matrassen op de markt. Gelukkig maar voor ons, anders zouden we nog steeds op slechte oncomfortabele matrasjes uit de 18e eeuw liggen! Maar niet alleen het matras zelf wordt verder ontwikkelt, maar ook de manier waarop het matras bij jou thuis komt. ‘Bed in a Box’ is een nieuwe manier van matrassen opsturen naar de consument. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar wat is het nou precies?

Wat is een ‘bed in a box’?

Bed in a box is een nieuw concept gerelateerd aan de manier waarop jouw matras naar je toe wordt verzonden. Het matras wordt, zoals de naam ‘bed in a box’ al verklapt, bezorgt in een doos. Mensen denken nog wel eens dat het daarom ‘mattress in a box’ heet, echter is het bed van ‘bed in a box’ een matras. Maar, het matras wordt door hypermoderne technologieën samengedrukt zodat het in een doos past. Dit zorgt ervoor dat het versturen van je matras in een bed in a box een stuk gemakkelijker gaat dan normaal. Het kan uiteraard niet zomaar met elk matras, omdat bij sommige de binnenkant dan voor altijd kapot zou zijn. De matrassen die hiervoor gebruikt worden zijn de moderne memoryfoam matrassen, beter bekend als traagschuim. Deze kunnen samengeperst worden zonder hun vorm te verliezen. 

Wat zijn de voordelen van een ‘bed in a box’?

 • Het is natuurlijk fijn dat je niet zelf fysiek naar een winkel hoeft te gaan om een matras om te halen. Met de ‘bed in a box’ kun je gemakkelijk thuis een matras uitkiezen en hoef je niks te sjouwen.
 • Omdat het pakketje met de ‘bed in a box’ kleiner is dan wanneer je normaal een matras zou bestellen, kosten de bezorgkosten minder. Hoe groter het pakket, hoe meer je betaalt.
 • Het ook gemakkelijker om je matras van de voordeur naar je slaapkamer te brengen. Zo’n groot matras is namelijk een stuk lastiger te manoeuvreren dan het kleine pakketje van ‘bed in a box’.
 • Omdat de matrassen van goede kwaliteit moeten zijn om geschikt te zijn voor ‘bed in a box’, is een ‘bed in a box’ matras garantie voor degelijkheid.
 • De garantie via ‘bed in a box’ is hetzelfde als wanneer je normaal een matras koopt, namelijk 100 dagen gratis proefslapen.

Waar moet je opletten bij het online kopen van een matras?

 • Garantie is belangrijk omdat je het matras niet in het echt hebt gezien. Je wil dat het bedrijf garant staat voor de kwaliteit van het matras en je, als de kwaliteit niet is zoals beloofd, je geld terugkrijgt
 • Retourbeleid is belangrijk omdat het verzenden van pakketten verrassend veel geld kan kosten. Vooral als het gaat om grote dingen zoals matrassen. Check dus even of de retournering gratis is!
 • Proefperiode is natuurlijk altijd belangrijk, maar bij het online kopen van een matras vooral. Normaal kan je fysiek een matras kan uitproberen in de winkel, maar online kan dit niet. Het is dus fijn als je bijvoorbeeld 100 dagen gratis proefslapen hebt zodat je het matras rustig thuis uit kan proberen.
 •  Extra kosten zijn natuurlijk altijd vervelend, maar komen het meeste voor bij online winkelen. Kijk altijd even goed voor dat je afrekent bij de online kassa, soms komt er opeens nog een bedrag bij!
 •  Levering! Kijk goed wanneer het wordt geleverd en op welk adres. Vervelend als je buurman jouw ‘bed in a box’ door zijn brievenbus krijgt geduwd! Ook of de levering nog extra geld kost of dat het gratis is.

Onze beste sites waar je goede kwaliteit matrassen online kunt bestellen door middel van ‘bed in a box’ zijn:

 • Matt Sleeps
 • Casper
 • Emma

We hopen we je hebben kunnen helpen en dat de term ‘bed in a box’ nu wat duidelijker is! Naast Nederlandse sites kan je ook via bijvoorbeeld amazon.com een ‘bed in a box’ bestellen. Gebruik onze tips voor online winkelen, ook a’ls je andere dingen dan een ‘bed in a box’ koopt! Succes! 

0 Points