fbpx

Orthopedisch kussen: bekijk hier de top 3 kussens

orthopedisch kussen


Orthopedische kussens zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen met specifieke behoeften, zoals rug- of nekpijn, slaapstoornissen of medische aandoeningen. Deze kussens hebben een uniek ontwerp dat is afgestemd op de anatomie van het lichaam om een gezonde slaaphouding te bevorderen en de druk op de gewrichten en spieren te verminderen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op orthopedische kussens, hun voordelen, verschillende soorten en enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van het juiste kussen.

Bedtwijfelaars #1
Nummer 2
Nummer 3

Matt Sleeps hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

CozySense Hoofdkussen - Traagschuim Hoofdkussen

5.0
4.5
4.5
€89,00
€64,95 euro
€69,99
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend
Pros:
 • Zorgt voor een betere nachtrust
 • Voorkomt nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Ergonomisch design (incl. extra navulling)
Bedtwijfelaars #1

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Nummer 2

Cloudpillo Hoofdkussen

4.5
€64,95 euro
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend
Nummer 3

CozySense Hoofdkussen - Traagschuim Hoofdkussen

4.5
€69,99
Pros:
 • Zorgt voor een betere nachtrust
 • Voorkomt nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Ergonomisch design (incl. extra navulling)

Wat is een Orthopedisch Kussen?

Een orthopedisch kussen is een kussen dat is ontworpen om de wervelkolom, nek en hoofd in een ergonomisch correcte positie te ondersteunen tijdens het slapen. Deze kussens zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals traagschuim, latex of speciale schuimen die zich aanpassen aan de vorm van het lichaam en drukpunten verlichten. Orthopedische kussens zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zoals nekkussens, wigkussens, kniekussens en lichaamskussens, om aan verschillende behoeften te voldoen.

Voordelen van Orthopedische Kussens

Orthopedische kussens bieden verschillende voordelen voor mensen met specifieke slaapbehoeften of medische aandoeningen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Ondersteuning van de wervelkolom

Orthopedische kussens zijn ontworpen om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden, waardoor een goede uitlijning wordt bevorderd en rugpijn wordt verminderd.

2. Verlichting van nek- en schouderpijn

Door de juiste ondersteuning van de nek en het hoofd verminderen orthopedische kussens spanning en pijn in de nek- en schouderspieren.

3. Vermindering van drukpunten

De materialen gebruikt in orthopedische kussens, zoals traagschuim, vormen zich naar de contouren van het lichaam en verminderen de druk op gevoelige punten, zoals heupen, knieën en ellebogen.

4. Verbeterde slaapkwaliteit

Orthopedische kussens kunnen de slaapkwaliteit verbeteren door een comfortabele slaaphouding te bevorderen, snurken te verminderen en slaapstoornissen te verlichten.

5. Geschikt voor verschillende slaaphoudingen

Orthopedische kussens zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die op hun zij, rug of buik slapen.

Soorten Orthopedische Kussens

Er zijn verschillende soorten orthopedische kussens die voldoen aan specifieke slaapbehoeften. Hier zijn enkele populaire varianten:

Nekkussens

Deze kussens hebben een contourvorm die de natuurlijke curve van de nek ondersteunt. Ze helpen bij het verminderen van nekpijn, stijfheid en hoofdpijn.

Wigkussens

Deze kussens hebben een driehoekige vorm en worden vaak gebruikt om de wervelkolom in een opwaartse positie te houden. Ze zijn nuttig voor mensen met reflux, ademhalingsproblemen of rugpijn.

Kniekussens

Deze kussens worden geplaatst tussen de knieën om de druk op de heupen, knieën en onderrug te verminderen. Ze bevorderen een betere uitlijning van de wervelkolom voor zijslapers.

Lichaamskussens

Deze kussens hebben een langwerpige vorm en bieden ondersteuning aan het hele lichaam. Ze zijn nuttig voor zwangere vrouwen, mensen met chronische pijn of die behoefte hebben aan extra comfort.

Overwegingen bij het kiezen van een Orthopedisch Kussen

Bij het kiezen van een orthopedisch kussen zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

Slaaphouding

Kies een kussen dat geschikt is voor jouw slaaphouding. Bijvoorbeeld, zijslapers hebben baat bij een dikker kussen om de ruimte tussen het hoofd en de schouder op te vullen, terwijl rugslapers een dunner kussen nodig hebben om de nek niet te veel op te tillen.

Materiaal

Overweeg het materiaal van het kussen, zoals traagschuim, latex of speciale schuimen. Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen, zoals ondersteuning, veerkracht en temperatuurregulatie. Kies het materiaal dat het beste bij jouw behoeften past.

Hoogte en stevigheid

De hoogte en stevigheid van het kussen kunnen van invloed zijn op de ondersteuning en comfort. Experimenteer met verschillende hoogtes en stevigheidsniveaus om het kussen te vinden dat het beste bij jou past.

Allergieën en ademend vermogen

Als je allergieën hebt, overweeg dan hypoallergene materialen en kussens met een ademende hoes om de luchtcirculatie te bevorderen en allergenen te verminderen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Investeer in een kussen van goede kwaliteit dat lang meegaat. Controleer beoordelingen, garanties en de reputatie van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je een duurzaam kussen krijgt.

Onderhoud van Orthopedische Kussens

Om de levensduur en hygiëne van orthopedische kussens te behouden, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud:

 1. Volg de specifieke instructies van de fabrikant voor het wassen en onderhouden van het kussen.
 2. Gebruik een kussensloop en een beschermende hoes om het kussen te beschermen tegen vuil, vlekken en allergenen.
 1. Schud en klop het kussen regelmatig op om de vulling te herverdelen en klonten te voorkomen.
 2. Reinig eventuele vlekken met een mild reinigingsmiddel volgens de instructies van de fabrikant.
 3. Vervang het kussen indien nodig, afhankelijk van de slijtage en het comfortniveau.

Orthopedisch (traagschuim) Kussen: Top 3

Bekijk hieronder de Top 3 Beste Orthopedische Kussens van dit moment!

1. Matt Sleeps Orthopedisch Kussen

Dit kussen is ontwikkeld met de nieuwste slaaptechnologieën en hoogwaardige materialen. Het kussen heeft een ergonomisch ontwerp dat de natuurlijke kromming van de nek en het hoofd volgt, waardoor de wervelkolom in een juiste positie wordt gehouden tijdens het slapen.

Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogwaardige slaapproducten, waaronder matrassen en kussens. Bij Matt Sleeps vind je één Matt Sleeps kussen dat gemaakt is van traagschuim en bevat in het midden een ondersteunende laag HR schuim met een open celstructuur, waardoor het kussen goed ventileert en warmte goed afvoert. Dit zorgt voor een aangenaam slaapklimaat en voorkomt overmatig zweten tijdens het slapen. Dankzij de hogere zijkanten is het perfect voor zijslapers en rugslapers. Zodra je vanaf je rug naar je zij draait vul je de schouders goed op en vice versa. De meest mensen woelen in hun slaap van rug naar zij.

Het kussen van Matt Sleeps heeft een afneembare en wasbare hoes van tencel, die tot 40° Celsius wasbaar is. Hierdoor blijft het kussen fris en hygiënisch, ook na veelvuldig gebruik. Let wel op dat je de hoes niet in de droger stopt. Hierdoor zal de hoes krimpen. Lees goed het waslabel voor het wassen. 

Het Matt Sleeps Kussen wordt vaak aanbevolen voor mensen met nekklachten, rugklachten of andere orthopedische problemen. Het kan ook nuttig zijn voor iedereen die op zoek is naar een kussen dat een goede slaaphouding bevordert en een goede nachtrust ondersteunt.

Bedtwijfelaars #1
Matt Sleeps hoofdkussen
5.0
€89,00

Met het Matt Sleeps Kussen geniet je elke nacht van een diepe en herstellende slaap. Het biedt de perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning, waardoor je nek- en rugklachten kunt verminderen en ontspannen kunt ontwaken. Investeer in je slaapcomfort met het Matt Sleeps Kussen en ervaar het verschil dat een hoogwaardig kussen kan maken voor je algehele welzijn.

Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

2. Cloudpillo orthopedisch kussen

Het traagschuim in het Cloudpillo Hoofdkussen biedt een zachte en toch ondersteunende slaapervaring. Het reageert op de lichaamstemperatuur en wordt zachter als het warmte absorbeert, waardoor het kussen zich aanpast aan jouw unieke vorm en slaapstijl. Het traagschuim helpt ook bij het verlichten van drukpunten, wat kan helpen om nek- en rugpijn te verminderen. Het kussen is aanpasbaar in hoogte door de vulling te verwijderen of toe te voegen.

Het Cloudpillo Hoofdkussen heeft een hypoallergene kussenhoes die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen, waardoor het kussen schoon en fris blijft. De kussenhoes is gemaakt van ademend materiaal dat de luchtstroom bevordert en het kussen koel houdt gedurende de nacht.

Dit kussen wordt vaak aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen dat kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen met nek- en rugklachten, omdat het helpt bij het handhaven van een goede uitlijning van de wervelkolom tijdens het slapen.

3. CozySense orthopedisch kussen

Het CozySense orthopedisch kussen maakt gebruik van een combinatie van hoogwaardig traagschuim om zowel ondersteuning als comfort te bieden. Het traagschuim past zich aan de contouren van je hoofd en nek aan, waardoor drukpunten worden verminderd en de juiste uitlijning van de wervelkolom wordt bevorderd. Dit kan helpen om nek- en rugklachten te verminderen.

Het Cozysense hoofdkussen heeft ook een zachte en ademende kussenhoes die wasbaar is. Hierdoor blijft het kussen schoon en fris. De kussenhoes is gemaakt van materialen die de luchtstroom bevorderen en het kussen koel houden gedurende de nacht.

Het Cozysense hoofdkussen wordt vaak aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een kussen dat zowel comfort als ondersteuning biedt. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen met nek- en rugklachten, maar ook voor degenen die gewoon op zoek zijn naar een betere slaaphouding en een goede nachtrust.

Conclusie: orthopedisch kussen

Orthopedische kussens bieden comfort en ondersteuning aan mensen met specifieke slaapbehoeften. Ze bevorderen een gezonde slaaphouding, verminderen pijn en drukpunten en verbeteren de slaapkwaliteit. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw slaaphouding, behoeften en voorkeuren bij het kiezen van een orthopedisch kussen. Vergeet niet het onderhoud van het kussen om de levensduur en hygiëne te behouden. Met het juiste orthopedische kussen kun je genieten van een goede nachtrust en een gezonde slaapomgeving.

0 Points