fbpx

Beste Kussen Zijslaper: bekijk hier de top 3 kussens!

beste kussen zijslaper 2


Beste Kussen Zijslaper… Als zijslaper is het belangrijk om een kussen te hebben dat comfortabel is en de juiste ondersteuning biedt om een goede nachtrust te bevorderen. Een geschikt kussen voor zijslapers moet de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom bevorderen, de druk op de schouders en heupen verminderen en het hoofd en de nek in een neutrale positie ondersteunen. In dit artikel zullen we enkele van de beste kussens voor zijslapers bespreken, met aandacht voor comfort, materiaal, hoogte en andere belangrijke factoren die bijdragen aan een goede slaapervaring.

Favoriete keuze
 
 
 

Matt Sleeps hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Emma kussen

LILLA24 bamboe kussen

5.0
4.5
4.2
4.2
€89,00
€64,95 euro
€69,00
€39,99
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend
Pros:
 • Drukverlichtend schuim
 • Individueel uitneembare lagen
 • Voor alle slaapposities en lichaamstypes
Pros:
 • Draagt bij aan een gezonde slaaphouding
 • Aanpasbaar naar gewenste stevigheid (zacht, hard, medium)
 • Duurzaam geproduceerd bamboe
Favoriete keuze

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Cloudpillo Hoofdkussen

4.5
€64,95 euro
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend

Emma kussen

4.2
€69,00
Pros:
 • Drukverlichtend schuim
 • Individueel uitneembare lagen
 • Voor alle slaapposities en lichaamstypes

LILLA24 bamboe kussen

4.2
€39,99
Pros:
 • Draagt bij aan een gezonde slaaphouding
 • Aanpasbaar naar gewenste stevigheid (zacht, hard, medium)
 • Duurzaam geproduceerd bamboe

Beste Kussen Zijslaper: De Voordelen

Het juiste kussen kan een aantal voordelen bieden aan zijslapers. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Juiste uitlijning van de wervelkolom

Een goed kussen voor zijslapers zorgt voor een neutrale uitlijning van de wervelkolom, waardoor rugpijn en stijfheid worden verminderd.

Vermindering van drukpunten

Zijslapen kan druk uitoefenen op de schouders en heupen. Een geschikt kussen vermindert de druk op deze gebieden, waardoor het comfort wordt verhoogd en de kans op pijnlijke drukpunten wordt verminderd.

Ondersteuning van het hoofd en de nek

Het juiste kussen voor zijslapers biedt voldoende ondersteuning voor het hoofd en de nek, waardoor spanning en stijfheid worden verminderd.

Verbeterde ademhaling

Zijslapen bevordert een betere ademhaling, en het juiste kussen kan dit verder vergemakkelijken door de luchtwegen open te houden en snurken te verminderen.

Beste Kussen Zijslaper: Factoren Om Te Overwegen

Bij het kiezen van het beste kussen voor zijslapers zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Hoogte van het kussen

Zijslapers hebben over het algemeen een dikker kussen nodig om de ruimte tussen het hoofd en de schouders op te vullen en de wervelkolom in een neutrale positie te houden.

Stevigheid van het kussen

Het kussen moet voldoende stevigheid bieden om de juiste ondersteuning te bieden aan het hoofd en de nek. Het mag niet te zacht zijn, omdat dit kan leiden tot doorzakken en onvoldoende ondersteuning.

Materiaal van het kussen

Kussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals traagschuim, latex, dons en synthetische vullingen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen met betrekking tot comfort, ondersteuning en duurzaamheid. Kies een materiaal dat past bij jouw persoonlijke voorkeur en behoeften.

Contour- of ergonomisch ontwerp

Kussens met een contour- of ergonomisch ontwerp zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke vormen van het hoofd en de nek te volgen. Deze kussens bieden vaak extra ondersteuning en comfort voor zijslapers.

Ademend vermogen en hypoallergeen

Overweeg kussens met een ademende hoes om de luchtcirculatie te bevorderen en overmatig zweten te verminderen. Als je gevoelig bent voor allergieën, zoek dan naar kussens met hypoallergene eigenschappen.

Beste Kussen Zijslaper – Matt Sleeps Kussen

Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogwaardige slaapproducten, waaronder matrassen en kussens. Bij Matt Sleeps vind je één Matt Sleeps kussen dat gemaakt is van traagschuim en bevat in het midden een ondersteunende laag HR schuim met een open celstructuur, waardoor het kussen goed ventileert en warmte goed afvoert. Dit zorgt voor een aangenaam slaapklimaat en voorkomt overmatig zweten tijdens het slapen. Dankzij de hogere zijkanten is het perfect voor zijslapers en rugslapers. Zodra je vanaf je rug naar je zij draait vul je de schouders goed op en vice versa. De meest mensen woelen in hun slaap van rug naar zij.

Het kussen van Matt Sleeps heeft een afneembare en wasbare hoes van tencel, die tot 40° Celsius wasbaar is. Hierdoor blijft het kussen fris en hygiënisch, ook na veelvuldig gebruik. Let wel op dat je de hoes niet in de droger stopt. Hierdoor zal de hoes krimpen. Lees goed het waslabel voor het wassen. 

Bedtwijfelaars #1
Matt Sleeps hoofdkussen
5.0
€89,00

Met het Matt Sleeps Kussen geniet je elke nacht van een diepe en herstellende slaap. Het biedt de perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning, waardoor je nek- en rugklachten kunt verminderen en ontspannen kunt ontwaken. Investeer in je slaapcomfort met het Matt Sleeps Kussen en ervaar het verschil dat een hoogwaardig kussen kan maken voor je algehele welzijn.

Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Alternatieven Hoofdkussen Zijslaper

Ook deze kussens zijn goed voor zijslapers op basis van positieve beoordelingen, comfort en ondersteuning:

1. Cloudpillo Kussen voor Zijslapers

Het Cloudpillo Kussen maakt gebruik van hoogwaardig traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en helpt bij het verminderen van drukpunten. Het traagschuim biedt een zachte en comfortabele slaapervaring, en het helpt bij het bevorderen van een juiste uitlijning van de wervelkolom.

Dit kussen heeft een afneembare en wasbare kussenhoes, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. De kussenhoes is gemaakt van ademend materiaal, wat zorgt voor een goede luchtstroom en het kussen koel houdt gedurende de nacht.

Dit kussen wordt vaak aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen dat kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Het kan met name nuttig zijn voor mensen met nek- en rugklachten, omdat het helpt bij het handhaven van een goede slaaphouding en het verminderen van ongemak.

2. EMMA Kussen voor Zijslapers

Het EMMA kussen is een populair kussen dat bekend staat om zijn comfort en ondersteuning. Het is ontworpen om een goede slaaphouding te bevorderen en een goede nachtrust te bevorderen.

Het EMMA kussen maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals traagschuim en koudschuim, om een optimale ondersteuning te bieden. Het traagschuim past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan, waardoor drukpunten worden verminderd en de juiste uitlijning van de wervelkolom wordt bevorderd. Het koudschuim zorgt voor een goede ventilatie en helpt het kussen koel te houden gedurende de nacht.

Het kussen heeft een afneembare en wasbare kussenhoes, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. De kussenhoes is ademend en zorgt voor een goede luchtstroom, wat bijdraagt aan een aangename slaapomgeving.

Dit kussen wordt vaak aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een kussen van hoge kwaliteit dat comfort en ondersteuning biedt. Het kan helpen om nekpijn en rugklachten te verminderen, en een goede slaaphouding te bevorderen.

3. LILLA24 Kussen voor Zijslapers

Het LILLA24 kussen voor zijslapers is een speciaal ontworpen kussen dat voldoet aan de behoeften van mensen die graag op hun zij slapen.

Dit kussen heeft een ergonomisch ontwerp dat rekening houdt met de natuurlijke houding van zijslapers. Het biedt de juiste ondersteuning voor het hoofd, de nek en de schouders, wat resulteert in een goede uitlijning van de wervelkolom tijdens het slapen.

Het LILLA24 kussen voor zijslapers is gevuld met hoogwaardig materiaal dat comfort en ondersteuning biedt. Het kussen is zorgvuldig ontworpen om de druk gelijkmatig te verdelen en helpt daardoor bij het verminderen van nekpijn en stijfheid.

Daarnaast heeft het kussen een ademende kussenhoes die verwijderbaar en wasbaar is. Dit zorgt voor een hygiënische slaapomgeving en helpt het kussen fris en schoon te houden.

Dit kussen wordt vaak aanbevolen voor mensen die op hun zij slapen en op zoek zijn naar een kussen dat specifiek is ontworpen om aan hun behoeften te voldoen. Het kan helpen om een goede slaaphouding te behouden en een comfortabele nachtrust te bevorderen.

Onderhoud van het Kussen

Om het kussen schoon en in optimale staat te houden, zijn hier enkele tips voor het onderhoud:

1. Gebruik een kussensloop

Plaats altijd een kussensloop om het kussen te beschermen tegen vuil, vlekken en slijtage. Een kussensloop kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur en het comfort.

2. Regelmatig opschudden en luchten

Schud en klop het kussen regelmatig op om de vulling te herverdelen en klonten te voorkomen. Laat het kussen ook af en toe buiten luchten om het op te frissen.

3. Reinigen volgens de instructies

Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke reinigingsinstructies. Sommige kussens zijn machinewasbaar, terwijl andere alleen een oppervlaktereiniging vereisen.

Vervang het kussen indien nodig

Kussens hebben een beperkte levensduur en moeten na verloop van tijd worden vervangen. Let op tekenen van slijtage, zoals platte of doorgezakte plekken, en vervang het kussen wanneer het zijn oorspronkelijke vorm en ondersteuning verliest.

Bekijk hier
Beste hoofdkussens – Onze Topkeuzes – BedTwijfelaars

Beste hoofdkussens – Onze Topkeuzes

Beste Kussen Zijslaper: Conclusie

Als zijslaper is het vinden van het juiste kussen essentieel voor een goede nachtrust en een gezonde slaaphouding. Een geschikt kussen voor zijslapers biedt comfort, ondersteuning en helpt de drukpunten te verminderen. Door rekening te houden met factoren zoals hoogte, stevigheid, materiaal en ontwerp, kun je het perfecte kussen vinden dat bij jouw slaapbehoeften past. Investeer in een kussen van goede kwaliteit en onderhoud het regelmatig om ervoor te zorgen dat je elke nacht comfortabel kunt slapen en ontspannen kunt ontwaken.

Favoriete keuze
 
 
 

Matt Sleeps hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Emma kussen

LILLA24 bamboe kussen

5.0
4.5
4.2
4.2
€89,00
€64,95 euro
€69,00
€39,99
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend
Pros:
 • Drukverlichtend schuim
 • Individueel uitneembare lagen
 • Voor alle slaapposities en lichaamstypes
Pros:
 • Draagt bij aan een gezonde slaaphouding
 • Aanpasbaar naar gewenste stevigheid (zacht, hard, medium)
 • Duurzaam geproduceerd bamboe
Favoriete keuze

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Cloudpillo Hoofdkussen

4.5
€64,95 euro
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend

Emma kussen

4.2
€69,00
Pros:
 • Drukverlichtend schuim
 • Individueel uitneembare lagen
 • Voor alle slaapposities en lichaamstypes

LILLA24 bamboe kussen

4.2
€39,99
Pros:
 • Draagt bij aan een gezonde slaaphouding
 • Aanpasbaar naar gewenste stevigheid (zacht, hard, medium)
 • Duurzaam geproduceerd bamboe
0 Points