fbpx

Elektrische deken

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar toch hebben veel mensen er nog geen een in huis. De elektrische deken is een deken die verwarmd wordt door middel van stroom, oftewel, elektriciteit. Veel mensen associëren een elektrische deken misschien met oudere mensen, maar waarom kan het niet ook voor jongere mensen zijn? Er zijn namelijk niet veel dingen lekkerder dan onder een heerlijk warme deken kruipen op een koude winterdag! De elektrische deken komt in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld elektrische dekens voor 1 persoon en elektrische deken voor 2 personen, ook elektrische fleece dekens. Verder heb je naast de ouderwets elektrische dekens met een schakelaar nu ook elektrische dekens met timers!

Is een elektrische deken gevaarlijk?

Om te beginnen zijn er verschillende soorten elektrische dekens. Zo heb je bijvoorbeeld een elektrische bovendeken en een elektrische onderdeken. De bovendeken wordt gebruikt om je bed van te voren op te warmen. Als je het bed in kruipt verwijder je de elektrische bovendeken van je bed. Deze dekens zullen in ieder geval geen gevaar vormen. De onderdeken laat je daarentegen vaak wel de gehele nacht in je bed liggen. Let bij aankoop dus even goed op bepaalde veiligheidsspecificaties. Zo hebben sommige elektrische dekens ‘automatische uitschakeling’. Dit houdt in dat de elektrische deken zichzelf uitschakelt wanneer er een vorm van kortsluiting ontstaat in de deken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een draadbreuk of wanneer er veel vloeistof op de deken komt. Verder zijn er ook elektrische dekens met temperatuurbeveiliging. Hier kan je de maximale temperatuur van je deken instellen. Dit is naast veilig ook fijn omdat je elektrische dekentje dan niet warmer wordt dan jij wilt! Ten slotte is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de certificaten van je elektrische deken. Zorg dat hij het CE-certificaat heeft, want dat betekent dat hij voldoet aan de Europese eisen! Als je goed let op al deze dingen en hem niet gebruikt op je waterbed is een elektrische deken niet gevaarlijk en kun je er met een gerust en warm hart onder slapen. 

Hoe lang gaat een elektrische deken mee?

Een elektrische deken kan, mits je er een beetje normaal mee omgaat, zo’n 10 jaar meegaan. Vooral de beste elektrische dekens gaan een lange tijd mee. Het zijn natuurlijk gewoon dekens en die gaan nou eenmaal niet zo snel kapot. Verder zijn de elektrische dekens sowieso erg duurzaam. Elektrische dekens verbruiken namelijk maar heel weinig stroom. ‘s Winters onder je warme elektrische dekentje liggen is een stuk duurzamer dan je hele huis warm stoken. En je kunt de elektrische deken natuurlijk ook op andere plekken dan je bed gebruiken. 

Is een elektrische deken gezond?

Ja en nee. Het hangt er heel erg vanaf wie de elektrische deken gebruikt. Een elektrische deken is namelijk niet geschikt voor kinderen en dieren. Kinderen hebben een kwetsbare huid die niet goed tegen de warmte kan. Wat betreft dieren moet je oppassen vanwege de nagels die per ongeluk de deken kapot kunnen maken en kunnen zorgen voor kortsluiting. Verder kan een elektrische deken voor volwassen wel erg gezond zijn. Zo kun je bijvoorbeeld het raam ‘s nachts open laten, wat erg gezond is, omdat je toch onder een warm dekentje ligt. Verder kan een elektrische deken erg helpen bij verschillende klachten zoals bijvoorbeeld: spierpijn, slapeloosheid, artritis en allergieën. 

Wat is de beste elektrische deken?

Er is niet per se één allerbeste elektrische deken. Zoals bij al het beddengoed gaat het om persoonlijke smaak. We hebben wel een paar aanraders als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding. Zo kun je bij de Action de Medisana elektrische deken kopen. Deze deken heeft hittebeveiliging en is, dankzij de mogelijkheid om het snoer los te koppen, wasbaar in de wasmachine. De deken kost maar 14,95 en is dus een echt koopje! Daarnaast verkoopt de Blokker ook heel veel elektrische dekens. Ze verschillen in prijs van 20 tot 120 euro. Uiteraard verschilt de kwaliteit met de prijs, ze hebben wel allemaal een garantie van 24 maanden! 

E-lekker-trisch warm 

Dus, de elektrische dekens zijn niet gevaarlijk, mits je kijkt of ze gecertificeerd zijn. Echter zijn ze niet zo geschikt voor kinderen en huisdieren. Wel voor mensen met klachten of die het graag lekker warm hebben tijdens de koudere dagen in het jaar. Verder is een elektrische deken stukken duurzamer en goedkoper dan je huis warm stoken. Veel voordelen dus, en, je kunt natuurlijk altijd na het opwarmen van je bed gewoon onder je normale deken slapen als je dat fijner vind! We hopen dat je elektrische deken kennis wat opgeschroefd is en je verder kunt met je zoektocht, succes!

0 Points

Hoofdkussen wassen - Bedtwijfelaars
Previous Article

Polyether matras - koudschuim matras - BedTwijfelaars
Next Article