fbpx

Alles over bedden

Een nieuw bed kopen is een grote beslissing. U wilt een bed kiezen dat past bij uw matras, uw slaapkamer en uw interieurstijl. Dit is wat je moet weten voordat je een bed koopt.

Bedmaten

In de eerste plaats wordt de maat van uw bed bepaald door twee dingen: de maat van de matras en het type bed. 

Wat is de grootte van een frame met twee eenpersoonsbedden?

Hoewel lits-jumeauxframes in grootte kunnen variëren, moet het frame van een lits-jumeaux minstens groot genoeg zijn voor een matras met twee eenpersoonsbedden. Traditionele eenpersoonsmatrassen zijn 80x200cm. 

Wat is de grootte van een fullsize bedframe?

Een tweepersoonsbed is vanaf 160×200. Afhankelijk van de stijl van het bed, kan het buiten deze afmetingen uitsteken, waardoor het meer ruimte in uw kamer inneemt.

afmetingen van bedden

Soorten bedden

Het goede nieuws is dat er veel verschillende bedtypes zijn om uit te kiezen, dus je hebt opties bij het ontwerpen van je slaapkamer. Verschillende soorten bedden werken beter voor verschillende interieurstijlen, kamervormen en vierkante meters, dus het is belangrijk om te bedenken wat je zoekt voordat je een bed kiest. Het zelfde geld voor het type materiaal natuurlijk. Bedden van hout geven bijvoorbeeld een heel ander gevoel dan metalen bedden.

Wat is een paneelbed?

Paneelbedden zijn misschien wel het meest voorkomende type bed dat tegenwoordig verkrijgbaar is. Ze hebben meestal een voeteneinde en een versierd hoofdeinde. Paneelbedden lijken vaak op platform bedden, maar paneelbedden bevatten platen die de boxspring en matras op hun plaats houden. Omdat ze bedhekken hebben, heeft uw matras een boxspring nodig als u een paneelbed gebruikt.

Paneelbed

Wat is een sleebed?

Sleebedden hebben een gebogen hoofdeinde en treeplank, die de vorm van een paardenslee nabootsen. Slee-bedden hebben de neiging om meer traditioneel van stijl te zijn, met rijke houttinten, sierlijke details en gebogen randen. Hoewel een slee-bed in grootte kan variëren, vanwege hun statige grootte en elegantie, zijn de meeste slee-bedden ontworpen voor 160×200 of grotere matrassen. Ze werken het best als middelpunt in grotere slaapkamers.

Wat is een hemelbed?

Hoewel deze bedden er meestal elegant en stijlvol uitzien, hebben ze enkele nadelen. De balken kunnen stof verzamelen, waardoor ze moeilijker te onderhouden zijn, en ze zijn vaak zwaar en moeilijk uit elkaar te halen, waardoor ze het beste zijn voor mensen die minder snel geneigd zijn om te verhuizen.

Wat is een ouderwets hemelbed?

Als je aan oude hemelbedden denkt , stelt u zich waarschijnlijk gedrapeerde stoffen voor rond vier palen. Net als modernere hemelbedden hebben klassieke hemelbedden vier palen op elk van de hoeken van het bed, maar in tegenstelling tot modernere hemelbedden zijn de palen op een hemelbed bevestigd aan dwarsbalken om het met elkaar te laten lijken. Als je veel natuurlijk licht in je slaapkamer hebt, kan de gedrapeerde stof op je hemelbed zonlicht buiten houden en je helpen langer te slapen. Ze werken meestal het beste in kamers met hoge plafonds, omdat een hemelbed in combinatie met een laag plafond uw slaapkamer klein en krap kan maken.

Wat is een gestoffeerd bed?

Gestoffeerde bedden zijn bedden met materialen zoals fluweel, leer, suède of andere stoffen over het hoofdeinde, de basis en / of het voeteneinde. Meestal wordt het materiaal over een extra vulling gelegd, waardoor het bed visueel en qua textuur interessant wordt. Gestoffeerde bedden zijn een van de populairste interieurontwerptrends, en naast de stijlvolle aantrekkingskracht, zorgen de zachte texturen uitstekend voor een ontspannende, kalme en vredige slaapkamersfeer.

Gestoffeerd bed

Wat is een opbergbed?

Zoals de naam impliceert, een opslag bed is een bed dat opberglades op de treeplank of langs de zijkanten van het bed bevat. Hoewel de hoeveelheid opslag varieert, maken bedden met opbergruimte efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte in de kamer, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die een kleine slaapkamer inrichten. Opbergbedden variëren in grootte van twee aparte bedden tot een 200×200 bed, maar kunnen vooral handig zijn voor het inrichten van kinderkamers , omdat ze kunnen voorkomen dat de kamer te vol raakt met speelgoed, schoenen, boeken, papieren en kleding.

Wat is een platformbed?

Net als een paneelbed heeft een platformbed de neiging om een ​​decoratief hoofdeinde en voeteneinde te hebben. Terwijl paneelbedden ook platen/borden hebben voor boxsprings en matrassen, hebben platformbedden over het algemeen een lager profiel, met rijen dicht bij elkaar geplaatste latten, die dienen als platform voor matrassen zodat ze niet per se een boxspring nodig hebben. Hoewel traagschuimmatrassen met name uitstekend werken met platformbedden, kunt u over het algemeen elk type matras gebruiken met een platformbed, aangezien de latten hetzelfde doel dienen als een traditionele boxspring. Platforms kunnen echter moeilijker zijn voor matrassen met binnenvering, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u een beslissing neemt.

Platformbed

Wat is een onderschuifbed?

Een uitschuifbed is een bed met een opberglade waarin een andere matras kan worden geplaatst die kan worden uitgetrokken om een ​​extra persoon te laten slapen. Uitschuifbedden zijn geweldig voor de kinderkamer, omdat ze gemakkelijk en heimelijk een extra bed opbergen dat kan worden uitgetrokken wanneer een vriend of vriendin slaapt. Er zijn ook uitschuifbedden ontworpen met opberglades in plaats van de extra matras om te helpen met extra opbergruimte in de slaapkamer.

Wat is een stapelbed?

Een stapelbed is een bed met twee of meer op elkaar gestapelde bedden. De meeste stapelbedden hebben een vaste ladder, zodat uw kind gemakkelijk op en neer kan vanaf het bovenste stapelbed van het bed. Stapelbedden kunnen veel ruimte besparen, omdat ze op het onderste niveau maar de ruimte van één bed innemen. Naast het besparen van ruimte, genieten kinderen vaak van de spanning van stapelbedden, hoewel het nadeel is dat het gevaarlijk kan zijn als een kind van het bovenste bed valt. Als u kiest voor een stapelbed, zorg er dan voor dat u er een kiest met rails en andere veiligheidsvoorzieningen om uw kinderen te beschermen. Hoewel stapelbedden over het algemeen twee aparte bedden hebben, zijn er stapelbedden beschikbaar voor grotere matrassen. Ze maken zelfs stapelbedden die alleen een bovenbed hebben, waardoor de onderste ruimte overblijft voor extra bureau of opslagruimte.

0 Points