fbpx

Emma Shift Matras Review 2023

Het nieuwste matras van Emma, de Shift, wordt door Emma beschreven als de ‘meest personaliseerbare matras op de markt’. Je kunt namelijk met een knop de hardheid afstemmen, zonder gebruik te maken van stroom of elektriciteit. Het concept klinkt veelbelovend. Maar is dit in de praktijk ook echt zo? In dit artikel zetten wij de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

Het Emma Shift matras

Met het Emma shift matras speelt Emma in op de nieuwste trend: smart matrassen. Dit zijn matrassen die zelf aanpasbaar zijn. Het Emma shift matras werkt op basis van een ventiel. Op deze manier kan lucht uit het matras worden toegevoegd of afgehaald zonder gebruik te maken van elektriciteit. Naast het ventiel is de ‘shift core’ ook een nieuw aspect. Dit is een schuimlaag die minder of meer lucht laat toevoegen. 

Voordelen:

 • Zelf af te stellen: Door de ‘smart valve’ knop kun je de hardheid van het matras zelf bijstellen. Deze knop heeft namelijk invloed op de lucht in het matras en kan continu worden bijgesteld.
 • Beiden kanten los instelbaar: Bij het tweepersoons matras kun je gemakkelijk beiden kanten los afstellen. Dit is ideaal als jij en je partner andere slaap voorkeuren hebben. 
 • In termijnen betalen: Het is mogelijk om het matras in 3 termijnen te betalen met Klarna. Op zo’n grote aankoop kan het fijn zijn om het bedrag te spreiden in plaats van in een keer te betalen.
 • Non-elektrisch: Door alle verhoogde energie en elektriciteitsprijzen is het fijn dat het matras non-elektrisch is. Comfortabel slapen zonder extra bijkomende kosten dus!
 • 100 dagen proefslapen: Je kunt het Emma matras 100 nachten testen. Mocht het toch niet bevallen, dan komen zij het matras bij je ophalen.

Nadelen:

 • Weinig bekend over de innovatie: Emma prijst de ‘smart valve’ technologie als de meest geavanceerde innovatie, maar eigenlijk weten we vrij weinig over hoe het precies werkt. Emma zou hier transparanter in kunnen zijn, want dit kunnen ook net zo goed marketingtermen zijn om het matras voor zo’n hoge prijs te verkopen.
 • Hoge prijzen: Het Emma shift matras zit in een hoge prijsklasse. In vergelijking met het Emma Hybrid matras, is dit matras bijna dubbel zo duur. Er zijn andere aanpasbare matrassen die voor een veel redelijkere prijs worden aangeboden.

Hoe goed is het Emma shift matras?

Als je op zoek bent naar een goed matras dan zijn 3 onderdelen belangrijk, namelijk: comfort, goede ondersteuning en duurzaamheid.

 • Comfort
  Comfort is voor iedereen persoonlijk en daar kunnen we niet een conclusie uit trekken. Echter zit het matras in een schuim kuip die geen ondersteunende functie heeft. Met de drukknop van het matras kun je de hardheid van het matras aanpassen. Dit wordt met verschillende termen zoals de ‘nieuwste innovatie’, echter wordt er nergens duidelijk uitgelegd hoe deze innovatie plaats kan vinden. Hoezo kan een draai van de knop een heel matras aanpassen? Het doet ons denken aan het traditionele luchtbed, waar ook de hardheid bepaalt kan worden.
 • Duurzaamheid
  De duurzaamheid van een matras wordt vaak bepaald door middel van een roller test. Met een grote rol van 130 cm(?) wals je 15.000 keer over een matras heen. Dit staat gelijk aan 10 jaar intensief gebruik. Wij zijn benieuwd hoe het shift matras uit deze test komt.
 • Goede ondersteuning
  Goede ondersteuning krijg je wanneer je ruggenwervel recht komt te liggen, zowel op je zij, rug en buik. Dit betekent dat je heup en schouderzone bijvoorbeeld zachter is dan bij je lendel. Je schouders en heupen zakken dan meer in het matras en zo komt je ruggenwervel in een rechte lijn te liggen. Echter werkt Emma met een grote luchtzak/luchtbed zonder zones. Hierdoor krijg je niet de goede ondersteuning die je mag verwachten van een kwaliteitsmatras.

Specificaties

De Emma shift is opgedeeld in vier verschillende lagen:

 1. HRX Schuim: dit is een 3 cm laag die ervoor zorgt dat je makkelijk kunt draaien en bewegen.
 2. Shift Core: een nieuw aspect in het Emma matras, een schuimlaag van 14 cm met luchtcompartimenten die door je lichaamsgewicht de druk bepaald. De hardheid van het matras kan hierdoor verschillend aanvoelen in bepaalde stukken van het matras. 
 3. Basis HRX-schuim: Deze laag geeft tegendruk en zorgt dat je wervelkolom en rug recht blijft tijdens het slapen. 
 4. Smart Valve: het ventiel waarmee de hardheid kan worden aangepast. 

Echter, is er op de website geen duidelijke uitleg te vinden hoe deze smart wave precies in elkaar steekt. Hoe kan een kleine knop de gehele hardheid reguleren? Wij zouden hier graag meer over lezen. Zeker omdat de prijs een stuk hoger ligt. 

De matrashoes is gemaakt van de volgende materialen:

 • 100% polyester aan de bovenzijde
 • 77% polyester en 23% polypropyleen aan de onderzijde
 • 85% polyester en 15% polypropyleen in de bodem

Het 90 x 200 cm matras weegt 17 kg en de 180 x 200 cm matras weegt 32 kg. 

Afmetingen en prijzen

Afmetingen Emma Shift MatrasPrijzen
90 x 200 cm€849,-
180 x 200 cm€1699,-

Smart matrassen

Met de lancering van het Emma shift matras speelt Emma perfect in op de nieuwste trend onder de matrassen, namelijk de smart matrassen. Deze zijn 100% aanpasbaar doordat de zacht en hardheid zelf kunnen worden afgesteld. Er zijn meerdere merken die een aanpasbaar matras verkopen.

Het Matt matras

Het aanpasbare matras van Matt bestaat uit 6 hardheden. Door de opbouw van het matras kun je gemakkelijk het matras harder of zachter maken. Door de lange proefperiode van 120 dagen kunnen alle hardheden 3 weken getest worden, om zo erachter te komen wat het beste bij je past. De materialen van het matras zijn van hoge en duurzame kwaliteit gemaakt. Zo is Matt een van de weinige matras aanbieders die tencel tijk aanbiedt. Dit is een duurzaam materiaal wat bekend staat om lucht door te laten. Daarnaast heeft het Matt matras diverse certificaten behaald en prijzen gewonnen.

Verkoopvoorwaarden van Emma

Naast het matras, zijn de verkoopwaarden van een matras net zo belangrijk. Maar hoe zit dat eigenlijk bij Emma Sleep?

Proefslapen

Bij het aanschaffen van een Emma matras wordt er 100 dagen gratis proefslapen aangeboden. Op deze manier heb je genoeg tijd om het matras uit te proberen. 

Garantie

Op alle Emma matrassen wordt er 10 jaar garantie gegeven. Dit betekent dat als er beschadigingen komen op het schuim er een oplossing komt. 

Leveringen en retour

De Emma matrassen worden vanuit Duitsland naar Nederland verstuurd. Op dit moment is de levertijd van het Emma shift matras 6-8 weken. Het matras wordt gratis bij je thuis geleverd en kan ook gratis geretourneerd worden. Dit kan via het retourportaal van Emma sleep. Nadat je je matras retour hebt gemeld, kun je een ophaalafspraak maken. Zo wordt het matras gratis bij je opgehaald. 

Conclusie

Het Emma Shift matras wordt door Emma geïntroduceerd als het meest gepersonaliseerde matras op de markt. Echter als we kijken naar de materialen en technologie is dit naar onze mening niet het geval. Er is geen duidelijke uitleg hoe een knop een volledig matras kan reguleren. Daarnaast heeft Emma het matras van de website gehaald. Dit zou kunnen betekenen dat de kwaliteit door klanten toch niet is zoals beloofd. Mocht je op zoek zijn naar een aanpasbaar matras, dan raden wij je aan om bij een merk zoals Matt Sleeps te kijken. Naast de goede kwaliteit, is het Matt Sleeps matras voor de helft goedkoper.

0 Points