fbpx

Connectie tussen slaap en productiviteit?

Met zo velen van ons die nu op afstand werken of online huppelen na een volledige dag op kantoor, is de werkdag van 9 tot 5 een mythe. Het kan gemakkelijk zijn om te bezuinigen op slaap als onze apparaten het mogelijk maken om op elk moment “productief” te zijn.

Je weet waarschijnlijk instinctief dat je jezelf geen plezier doet door laat op te blijven om nog maar een paar dingen gedaan te krijgen. Een reeks onderzoeken naar slaap en productiviteit zullen uw vermoeden bevestigen.

Maakt slaap u productiever?

De rest die je je lichaam en hersenen geeft met een goede nachtrust, loont. Over het algemeen is slapeloosheid de grootste belemmering voor de arbeidsproductiviteit in vergelijking met andere factoren zoals stress en interpersoonlijke problemen, blijkt uit onderzoek. Eén studie heeft dit productiviteitsverlies zelfs in dollars gekwantificeerd, waarbij wordt geschat dat vertragingen in verband met vermoeidheid bijna $ 2.000 per werknemer kosten.

De werkelijke kosten van slecht slapen voor de gemiddelde persoon zijn natuurlijk veel hoger, aangezien consistente, kwaliteitsvolle rust onze gezondheid en immuunsysteem stimuleert. Het stimuleert ook uw beoordelingsvermogen en creativiteit, twee belangrijke ingrediënten voor goed werk. Uit een recent onderzoek onder 784 praktiserende ondernemers bleek bijvoorbeeld dat degenen die minder uren rust kregen, slecht bedachte ideeën boven andere plaatsen, wat suggereert dat mensen met een tekort aan slaap het sterkste bedrijfsidee of -model niet goed kunnen identificeren. En toen hen werd gevraagd na te denken over mogelijke zakelijke ideeën, presteerden de ondernemers die slaapgebrek hadden slechter.

In het onderzoek werden ondernemers niet alleen met elkaar vergeleken, maar ook met hun eigen prestaties op dagen met meer of minder slaap. Degenen die van slaap wisselen, schreven de onderzoekers in de Harvard Business Review, “analyseren zakelijke kansen op een andere manier dan hun goed uitgeruste tegenhangers, en zelfs anders dan hun goed uitgeruste zelf.”

De mening van een slaapexpert

Dr. Sujay Kansagra is het ermee eens dat de bevindingen van Harvard aantonen hoe belangrijk slaap is voor de algehele cognitieve prestaties. Hoewel we over voldoende gegevens beschikken om de rol van slaap met hersenfunctie te ondersteunen, is het echt belangrijk om deze vaardigheden in de praktijk toe te passen.

Met zoveel mensen die aan het werk zijn totdat ze een burn-out en uitputting bereiken, benadrukken deze bevindingen een belangrijk onderdeel van onze cultuur, meent Kansagra. We denken misschien dat slaapgebrek betekent dat we harder moeten werken en meer gedaan krijgen – we kunnen er zelfs over opscheppen. In feite kan het tegenovergestelde waar zijn, vooral als u aan het begin van een langetermijnproject een essentiële fout maakt.

Hoe u beter kunt slapen en toch productief kunt zijn

U kunt nog steeds een hardwerkende, hoge presteerder zijn en de slaap krijgen die uw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Een aantal tips:

  1. Krijg consequent uw beste rust
  2. Laat slaapgebrek niet de norm worden
  3. Gebruik dutten in uw voordeel
Slapen en productief zijn

Krijg consequent uw beste rust

Op basis van studies weten we dat hoe langer u slaapgebrek heeft, hoe slechter uw prestaties zijn bij cognitieve taken. De sleutel tot optimaal presteren is een toewijding om elke nacht de slaap te krijgen die uw lichaam nodig heeft. Een nacht voldoende slapen vlak voor een belangrijke vergadering of test is geweldig, maar als je een grote slaapschuld hebt opgebouwd, presteer je toch minder dan je best.

Laat slaapgebrek niet de norm worden

Het is belangrijk om te erkennen dat we niet goed zijn in het voorspellen van hoe weinig slaap we hebben. “Ons subjectieve gevoel van slaperigheid neemt in de loop van de tijd af, zelfs als we chronisch slaapgebrek blijven”, zegt Kansagra. Hierdoor kunnen onze objectieve prestaties bij taken die langdurige aandacht vereisen, na verloop van tijd verslechteren.

Gebruik dutten in uw voordeel

Houd er rekening mee dat strategisch dutten uw productiviteit kan verhogen en mentale behendigheid kan verbeteren, dus als u minder hebt geslapen en u een verplichting heeft die extra mentale inspanningen vereist, overweeg dan om een ​​dutje van 20-30 minuten te doen voor uw grote vergadering. Hoewel het geen langetermijnoplossing is voor je slaapgebrek, kan het je wel de boost geven die je nodig hebt om je best te doen als het er echt toe doet.

Dus als u een nieuw idee aan het verkennen bent of extra tijd aan het werk besteedt, onthoud dan dat slapen helpt en verbetert uw vermogen om zakelijke kansen te evalueren. Overweeg de cognitieve risico’s voordat u de hele nacht trekt of uw slaapschema verkort. Slaap is essentieel voor sterke prestaties, vooral vóór ideevormings- of evaluatietaken. Je moet tenslotte dromen om je dromen tot leven te laten komen.

0 Points