fbpx

Top 10 leukste slaapkamer accessoires 2023 

Je slaapkamer is misschien wel de belangrijkste kamer in huis. Het is dé plek waar je tot rust komt en uitgerust wakker wordt om fris de dag te beginnen. Daarnaast spenderen we hier ongeveer 30% van onze tijd door, dus extra belangrijk dat je je hier fijn voelt. Het hoofddoel van de slaapkamer is om te kunnen ontspannen en hoe kan dit beter worden gecreëerd dan door een gezellige kamer te hebben? 

Vaak wordt er vooral aan de hoofdelementen zoals het bed, nachtkastje en kledingkast gedacht en worden de accessoires vergeten . Dit terwijl de accessoires juist de sfeer creëren en het gezellig maken. Wij zetten hieronder de top 10 leukste slaapkamer accessoires van 2023 op een rijtje! 

 1. Kleur
  De kleur van de slaapkamer klinkt wellicht niet als een accessoire, maar het vormt wel de basis van het slaapkamer interieur. Daarnaast heeft het invloed op je nachtrust en is het zeker de moeite waard om afhankelijk van jouw wensen, de juiste kleur te kiezen. Zo heeft groen een rustgevende werking terwijl blauw voor kalmerend staat. Ook is het bij kleine kamers belangrijk om een kleur te kiezen die de ruimte groter en lichter laat lijken. Kleur toevoegen betekent natuurlijk niet gelijk dat je alle muren hoeft te schilderen. Kleurrijke accessoires zijn hier ook perfect voor.

 2. Sierkussens
  Sierkussens gebruiken in je interieur is een van de makkelijkste manieren om een slaapkamer te boosten. Het maakt de ruimte persoonlijk en het zorgt voor sfeer. Ook zijn kussens functioneel, omdat het extra steun kan geven aan de rug of tijdens het rechtop zitten in bed.

 3. Wand decoratie en spiegels
  Ze zijn er in verschillende vormen en formaten: wanddecoratie. Er zijn verschillende websites die mooie posters verkopen die ingelijst kunnen worden opgehangen. Het is erg leuk om met verschillende prints en lijst formaten te werken voor een speels effect. Mocht je voor iets speciaals willen gaan, dan kun je natuurlijk ook voor mooi behang kiezen wat op een muur wordt geplaatst. Hiermee behoud je de rust, maar is er wel een special touch in de kamer.

 4. Verlichting
  Licht in een kamer kan de sfeer maken of breken. Het is belangrijk dat de verlichting zowel voor sfeer zorgt als dat het functioneel is. Dit om bijvoorbeeld ontspannen een film te kijken of een boek te lezen. Te fel licht zorgt ervoor dat het moeilijker wordt om in slaap te vallen. Een dimmer is ideaal om zelf de felheid van de lamp aan te kunnen passen naar wat nodig is.

 5. Vloerkleden
  Met het juiste been uit bed stappen wordt nog makkelijker als er een lekker kleed op de vloer ligt. Een vloerkleed kan van losse meubels in een kamer een geheel maken en voor rust in de ruimte zorgen. Ook heeft het effect op de akoestiek in een ruimte en door een vloerkleed te gebruiken wordt het geluid beter geabsorbeerd.

 6. Planten
  Wist je dat een plant de lucht reinigt wat weer bijdraagt aan een goede slaaprust? Door de verwarming onstaat er droge lucht in de kamer. Een kamerplant kan dit helpen verminderen. Zo zijn een lepelplant, klimop en graslelie een van de vele planten die lucht zuiverend zijn.

 7. Aroma diffuser
  Over luchtvochtigheid gesproken, een aroma diffuser is ideaal om dit op peil te houden in je slaapkamer. Daarnaast heeft het nog meer voordelen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van essentiële oliën. Hier zijn verschillende soorten van, ieder met zijn eigen werking. Zo zijn er oliën die helpen tegen verkoudheid, verlichting van hoofdpijn en die een goede immuunsysteem stimuleren.

 8. Kaarsen
  Na een lange dag de kaarsen aanzetten zorgt voor een ontspannend en rustig gevoel. Doe je normale verlichting uit en plof neer op bed. Kaarsen kun je vrijwel overal neerzetten en dus ook op plekken waar geen stopcontact is voor een lamp. Mocht je kiezen voor geur kaarsen, deze zijn ook perfect om nare geuren uit je huis te halen.

 9. Beddengoed
  Het bed is het centrale punt van de slaapkamer. Mooi en comfortabel beddengoed is daarom onmisbaar. Het materiaal van het beddengoed is hierbij erg belangrijk en kan het beste worden afgestemd op het seizoen. Voor de winter raden wij flanel aan, terwijl in de zomer linnen erg fijn slaapt. Katoen doet het het gehele jaar goed!

 10. Mooie opbergmanden
  Twee vliegen in één klap! Een mooie opbergmand is naast de functionaliteit ook een toevoeging aan het interieur. Op dit moment zijn rieten en rotan manden helemaal in. Tip: gebruik een mand als plantenpot.
0 Points