fbpx

Het kussen van Cloudpillo – Review 2023

Zo zacht als een wolkje slapen, dat willen we toch allemaal? Volgens Cloudpillo is dit de  ervaring met hun afstelbare producten. Het hoofdproduct, het Cloudpillo kussen, is een afstelbare kussen die is ontworpen om iedereen de juiste slaap ondersteuning te geven. In dit artikel gaan wij de Cloudpillo kussen uitgebreid onder de loep nemen.

Cloudpillo kussen

Het Cloudpillo kussen

Cloudpillo heeft een afstelbare kussen ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat je elke dag uitgerust wakker wordt en met blijdschap naar bed gaat. De Cloudpillo is verkrijgbaar in een model, maar schijnt voor iedereen geschikt te zijn. Het kussen heeft namelijk een rits waarmee je toegang krijgt tot de traagschuim schippers. Het is hierdoor mogelijk om wat foam eruit te verwijderen en daardoor de juiste hoogte te vormen. 

Het kussen is verkrijgbaar in 1 afmeting, 70 x 50 cm, en kost €69,95 per stuk. Daarbij heeft Cloudpillo een leuke actie bedacht. Bij aankoop van 2 kussens krijg je 10% korting en bij 4 kussens zelfs 20% korting. Daarnaast mag je 30 dagen proefslapen op het kussen. Past het toch niet bij je? Dan mag het gratis worden geretourneerd.

De vulling van het Cloudpillo kussen

Het materiaal in het kussen bestaat uit traagschuim, wat ervoor zorgt dat er lucht in de kussen blijft rondgaan. Hierdoor blijft het koel in de zomer en warm in de winter tijdens het slapen. De hoes bestaat uit 2 verschillende kanten. De Ice silk kant zorgt voor het koele gedeelte, terwijl de witte kant warmer aanvoelt.  Wat ook goed is om te weten is dat de materialen allemaal een OEKO-TEX® standaard certificaat.

De constructie van het Cloudpillo kussen
De constructie van het kussen

Voordelen van het Cloudpillo kussen

 • Zelf af te stellen: de cloudpillo bestaan uit traagschuim snippers die eruit kunnen worden gehaald om zo tot de perfecte hoogte te komen.
 • Warmteregulatie: het kussen heeft twee verschillende kanten die zorgt voor de juiste verkoeling. Daarnaast bestaat de binnenkant uit traagschuim, wat de lucht laat blijven rondgaan. 
 • Makkelijk te wassen: de buitenhoes van het kussen is te wassen op 30 graden. 
 • Vermindert nekklachten: omdat het kussen gemaakt is van traagschuim, kan het zich vormen aan de lichaamshouding. Ook biedt het genoeg weerstand aan voor optimaal comfort. 
 • OEKO-TEX® standaard certificaat: alle materialen hebben deze certificering, wat inhoudt dat er geen schadelijke stoffen in de producten zitten. 
 • 30 dagen proefslapen: een goed kussen vinden kan een opgave zijn. Daarom biedt Cloudpillo 30 dagen proefslapen aan. Mocht het niet bevallen, dan mag het worden teruggestuurd en krijg je je aankoopbedrag teruggestort. 
 • Achteraf betalen: het is mogelijk om aankopen pas achteraf, zonder extra kosten, te betalen met Klarna.
Beste keuze
 • Cloudpillo Hoofdkussen

 • 3.5
 • €64,95 euro
Afstelbaar design
 • Cloudpillo 2 Hoofdkussen

 • 3.5
 • €79,96
Beste keuze

Cloudpillo Hoofdkussen

3.5
€64,95 euro
Afstelbaar design

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

3.5
€79,96

Nadelen van het Cloudpillo kussen

 • Hoes niet (volledig) wasbaar: Het Cloudpillo bestaat uit 2 hoezen. De buitenhoes kan op 30 graden gewassen worden. De binnenhoes bevat een schuimlaag en kan niet gewassen worden. 
 • Rommel met de vulling: aangezien de vulling van het kussen kan worden afgesteld, kunnen er snippers uitvallen wat voor rommel zorgt tijdens het verstellen. Daarnaast is het aanpassen best een gedoe. Je moet er veel uithalen om tot een gewenst formaat te komen wat zorgt voor een slaapkamer vol rommel. 
 • Het opbergen van overtollige vulling: als je uiteindelijk de juiste hoogte hebt gevonden van het kussen, blijf je in de meeste gevallen met rest vulling zitten. Je zult dit, of weg moeten gooien (niet duurzaam), of ergens in huis moeten opbergen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld de vulling er weer in wilt stoppen.
 • Korte garantieperiode: je krijgt slechts 1 jaar garantie op het Cloudpillo kussen. Dit geeft niet het vertrouwen dat kussen lang meegaat.
 • Geen Europese kwaliteitskeurmerken: het Cloudpillo kussen wordt in China geproduceerd, waardoor je niet dezelfde kwaliteitskeurmerken hebt zoals in Europa.

Onze eigen ervaring met het Cloudpillo kussen

We hebben het Cloudpillo kussen verder onderzocht. Hetgeen wat ons opvalt, is dat het kussen, net zoals de andere producten van Cloudpillo, hoogstwaarschijnlijk in China is geproduceerd. Het produceren van een schuimproduct in een Chinese fabriek wordt niet zo streng gereguleerd zoals in Europa. Zo zijn er in Europa verschillende kwaliteitskeurmerken die de kwaliteit waarborgen, zoals:

 • HygCen;
 • EU Ecolabel;
 • LGA certificate.

Ook zetten wij vraagtekens bij de materialen die in de fabriek gebruikt worden. Het Cloudpillo kussen wordt gemaakt van het restafval van traagschuim matrassen en/of kussens. Hierdoor is de kans groot dat er verschillende soorten kwaliteit traagschuim vermengd zijn in één product, waardoor je geen continue kwaliteit krijgt. De kans is dus groot dat er kwaliteitsverschillen per kussen zitten, waardoor het ene kussen steviger of juist zachter aanvoelt. 

Bovendien zijn de schuim densiteiten nergens terug te vinden. Uit ervaring blijkt dat de densiteit dan niet hoog is. Een lage schuim densiteit betekent meestal dat het kussen na verloop van tijd zijn kracht verliest. Een voorbeeld hiervan vind je in onderstaande review. Ook geeft de beperkte garantie van slechts 1 jaar niet het vertrouwen dat het kussen lang meegaat. Cloudpillo is een vrij jong bedrijf binnen de markt, waardoor het nog geen trackrecord heeft waarop je kunt terugvallen. 

Cloudpillo kussen review
Credit: Trustpilot

Niet uniek in zijn soort

Het handelsplatform Alibaba staat vol met hetzelfde type Chinese kussens als de Cloudpillo. Aangezien Cloudpillo in China wordt ingekocht, is het niet zo raar dat deze kussens uit dezelfde fabriek komen. Echter betaal je op AliBaba €8,95, exclusief verzendkosten, voor het kussen in plaats van €69,95 bij Cloudpilo. Bij Cloudpillo krijg je natuurlijk wel een snelle levertijd, doordat zij het product al naar Nederland hebben gehaald. Ook krijg je de voordelen, zoals de Nederlandse klantenservice en het retourbeleid. Hier zit dan wel een stevige meerprijs op.

Ben je op zoek naar een verstelbaar kussen? Dan raden wij aan om zelf dit kussen te bestellen op een site zoals AliBaba. Wil je het verschil zien tussen het Cloudpillo kussen en een kussen van Alibaba? Zie hieronder de fotografie vergeleken, de foto’s lijken erg veel op elkaar.

Het Cloudpillo kussen:

Cloudpillo kussen voorbeeld
Credit: Cloudpillo

Kussen van Alibaba:

Cloudpillo kussen Alibaba
Credit: Alibaba

Cloudpillo kussen review

Uiteraard wilden wij het Cloudpillo kussen zelf testen. Het aankoopproces was erg vlot en het pakket werd binnen een paar dagen geleverd. De Cloudpillo wordt in een vacuüm-verpakte doos geleverd. Twee teamleden van Bed Twijfelaar hebben de Cloudpillo getest. Eén is een zijslaper die houdt van een stevig gevoel, terwijl de ander een rugslaper is met een voorkeur voor een zachte ligging. 

We beginnen met de ervaring van de zijslaper met een harde ligging: het viel gelijk op dat het kussen in de standaard levering al erg stevig aanvoelt. Cloudpillo raadt aan om bij deze gewenste hardheid 0 handjes schuim eruit te halen. Na één nacht het kussen te hebben getest, vond de zijslaper het kussen niet lekker liggen. Vervolgens zijn er een paar handjes schuim eruit gehaald, waardoor het kussen nu goed ligt. Het kussen heeft een koude en warme kant, maar het kussen is over het algemeen erg warm. Dit is voor de warmbloedigen onder ons goed om rekening mee te houden. De zijslaper slaapt er nu een maand op, en al met al is het een prima kussen.

De ervaring van de rugslaper met een voorkeur voor een zachte ligging: Cloudpillo raadt hierbij aan om ongeveer 12 handjes foam uit de Cloudpillo te halen. Echter beïnvloedt het aantal handjes van het kussen meer de hoogte, dan de hardheid. De zijslaper kan er prima een nacht op slapen, maar het huidige kussen wordt niet voor die van Cloudpillo vervangen. Dit ook omdat het foam in de nacht verschuift. De retourvoorwaarden en klantenservice zijn verder wel goed bevallen. 

Beste keuze
 • Cloudpillo Hoofdkussen

 • 3.5
 • €64,95 euro
Afstelbaar design
 • Cloudpillo 2 Hoofdkussen

 • 3.5
 • €79,96
Beste keuze

Cloudpillo Hoofdkussen

3.5
€64,95 euro
Afstelbaar design

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

3.5
€79,96

Prijsvergelijking

KussenPrijzen (zonder korting)
Cloudpillo Kussen€69,95
Cloudpillo 2 Kussen €89,95
Matt Sleeps Kussen€89
Het Emma Kussen €114,50
Het Emma Diamond Kussen€179
Tempur Original Kussen€139

Kijkend naar de concurrenten, zie je dat de prijs van de twee Cloudpillo kussen aan de lage prijs zitten. Echter zijn de materialen van Cloudpillo wel van minder hoge kwaliteit gemaakt in vergelijking met andere merken. 

Het assortiment van Cloudpillo

Naast het Cloudpillo kussen bestaat het assortiment uit meerdere producten voor de ultieme slaapervaring. Wij zullen dit kort voor jou op een rijtje zetten. 

Cloudkiddo kussen

Ook de kleintjes in huis verdienen de juiste ondersteuning. Het Cloudpillo kussen is speciaal ontwikkeld voor kinderen die nog aan het groeien zijn. Hierdoor hoef je niet elk jaar een nieuw kussen te kopen. Dit is ook wel de kleinere variant van het Cloudpillo kussen. Hij bestaat namelijk uit traagschuim snippers en kun je makkelijk zelf aanpassen. Het kussen is geschikt vanaf 4 jaar t/m ongeveer 12 jaar. 

Cloudpillo matras

Net als het Cloudpillo kussen, is het Cloudpillo matras zelf af te stellen. Dit matras bestaat uit 4 lagen, die qua volgorde veranderd kunnen worden en hierdoor kun je zelf je eigen hardheid bepalen. Het is mogelijk om het bedrag in meerdere termijnen te betalen, je ontvangt 10 jaar garantie en je mag 125 nachten proefslapen. Net als het Cloudpillo kussen lijkt dit matras ook uit China te komen. Hier gelden dezelfde nadelen als het kussen met betrekking tot levensduur en keurmerken. Ook zouden wij voor de prijsklasse waarin het Cloudpillo matras zich begeeft voor een matras kiezen dat gemaakt is in Europa.

Cloudpillo matrasbeschermer

De Cloudpillo matrasbeschermer kun je gemakkelijk op je matras bevestigen. Dit zorgt ervoor dat je matras fris blijft en dus langer mee kan gaan. De matrasbeschermer is gemaakt van hetzelfde materiaal als de buitenhoes van het matras. Bovendien kun je de beschermer wassen in de wasmachine en mag je 30 dagen proefslapen. 

Cloudpillo boxspring

Om het rijtje af te maken, Cloudpillo verkoopt ook een boxspring. Op de website van Cloudpillo staat dat de boxen bestaan uit 175 pockets per m3. Dit is dan m2 wat ze bedoelen. Een kwaliteits boxspring bevat minimaal 300-500 pocketveren. 175 veren (pockets) per m2 is in deze prijsklasse niet de kwaliteit die je zou verwachten. De boxspring is te verkrijgen vanaf €1.045. Er is keuze uit 3 kleuren: donkerblauw, beige en grijs. 

Conclusie Cloudpillo kussen

Het Cloudpillo kussen is geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een afstelbaar en redelijk comfortabel kussen dat snel bezorgd wordt. Het kussen lijkt voornamelijk ideaal voor degenen die van een harder kussen houden. Verder krijg je bij Cloudpillo goede verkoopvoorwaarden, zoals gratis retourneren en 30 dagen proefslapen, maar wel een beperkte garantie van slechts 1 jaar, wat doet vermoeden dat het kussen niet lang meegaat.

Ook is het kussen in China geproduceerd, waardoor je niet verzekerd bent van de Europese kwaliteitskeurmerken die gesteld worden aan producten. Het kussen wordt gemaakt van het restafval van traagschuim matrassen en/of kussens. Hierdoor is de kans groot dat er verschillende soorten kwaliteit traagschuim vermengd zitten in één product. Dit maakt de algehele kwaliteit van het kussen twijfelachtig. Het is uiteindelijk goedkoper om het kussen via Alibaba te kopen, maar als je de service erbij wil dan kun je voor de Cloudpillo kiezen, weliswaar voor een stuk duurdere prijs. 

0 Points