fbpx

Elektrisch kussen kopen? Bekijk hier de beste elektrische kussens!

Elektrische kussens zijn bedoeld om warmte en comfort te bieden tijdens koude winteravonden of om te helpen bij het verlichten van spierpijn en spanning. Ze worden vaak gebruikt om het bed of de bank voor te verwarmen voordat men gaat liggen of om warmte te bieden op specifieke delen van het lichaam. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over elektrische kussens, inclusief hun werking, veiligheid, voordelen en aandachtspunten.

Favoriete keuze
Elektrisch kussen
Elektrisch kussen
Elektrisch kussen

Matt Sleeps hoofdkussen

Auronic Warmtekussen -

Medisana HP 650

Tomado elektrisch warmtekussen

5.0
4.5
4.0
3.5
€89,00
€39,99
€26,00
€19,99
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C
Favoriete keuze

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Elektrisch kussen

Auronic Warmtekussen -

4.5
€39,99
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Elektrisch kussen

Medisana HP 650

4.0
€26,00
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Elektrisch kussen

Tomado elektrisch warmtekussen

3.5
€19,99
Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C

Wat is een elektrisch kussen?

Een elektrisch kussen is een kussen dat is uitgerust met een elektrisch verwarmingselement. Het element kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet via een stekker en reguleert de warmteafgifte. De meeste elektrische kussens hebben instelbare temperatuur- en tijdinstellingen, zodat gebruikers de warmte naar hun voorkeur kunnen aanpassen. Elektrische kussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waaronder kussens voor het hele lichaam, nek- en schouderkussens, en zelfs voetverwarmers.

Werking van een elektrisch kussen

Elektrische kussens werken door middel van een verwarmingselement dat in het kussen is ingebouwd. Het verwarmingselement bestaat meestal uit elektrische draden die door het kussen lopen. Wanneer het kussen is ingeschakeld, wordt er elektriciteit naar het verwarmingselement gestuurd, waardoor het element opwarmt en warmte afgeeft aan het kussenoppervlak. Deze warmte kan vervolgens worden overgedragen op het lichaam van de gebruiker.

De meeste moderne elektrische kussens hebben meerdere temperatuurinstellingen, variërend van laag tot hoog. Gebruikers kunnen de gewenste temperatuur selecteren op basis van hun voorkeur en behoeften. Sommige kussens hebben ook een automatische uitschakelfunctie die het kussen na een bepaalde periode van gebruik uitschakelt, meestal voor veiligheidsdoeleinden.

Veiligheid van elektrische kussens

Hoewel elektrische kussens over het algemeen als veilig worden beschouwd, is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften en richtlijnen van de fabrikant te volgen om mogelijke risico’s te minimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidsaspecten om in gedachten te houden:

 1. Gebruik altijd een betrouwbaar en gecertificeerd elektrisch kussen van een gerenommeerde fabrikant.
 2. Controleer regelmatig het snoer, de stekker en het kussen op tekenen van slijtage of beschadiging. Als er schade wordt vastgesteld, gebruik het kussen dan niet meer en laat het repareren of vervangen.
 3. Houd het elektrische kussen altijd schoon en droog. Vermijd het onderdompelen van het kussen in water.
 4. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en volg de instructies met betrekking tot de juiste temperatuurinstellingen en het gebruik van het kussen.
 5. Schakel het kussen uit en haal de stekker uit het stopcontact wanneer het niet in gebruik is.

Voordelen van elektrische kussens

Elektrische kussens bieden verschillende voordelen voor gebruikers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Warmte en comfort

Elektrische kussens zorgen voor aangename warmte, wat vooral handig is tijdens koude winterdagen of voor mensen die het snel koud hebben tijdens het slapen.

2. Verlichting van spierpijn en spanning

De warmte van een elektrisch kussen kan helpen bij het ontspannen van gespannen spieren en het verminderen van pijn in het lichaam.

3. Verbeterde slaap

Het comfort en de warmte van een elektrisch kussen kunnen bijdragen aan een betere nachtrust, waardoor gebruikers sneller in slaap vallen en langer in een diepe slaapfase blijven.

4. Ontspanning en stressvermindering

De warmte van een elektrisch kussen kan helpen bij het ontspannen van zowel het lichaam als de geest, waardoor stress en spanning verminderd worden.

Aandachtspunten bij het gebruik van elektrische kussens

Hoewel elektrische kussens vele voordelen bieden, zijn er ook enkele aandachtspunten om rekening mee te houden:

1. Oververhitting

Het is belangrijk om het kussen niet te lang onbeheerd achter te laten en de temperatuurinstellingen niet op het hoogste niveau te laten staan om oververhitting te voorkomen.

2. Allergische reacties

Sommige gebruikers kunnen allergisch reageren op de materialen in het kussen, zoals de vulling of de hoes. Het is belangrijk om eventuele allergieën of gevoeligheden te controleren voordat je een elektrisch kussen aanschaft.

3. Niet geschikt voor alle situaties

Elektrische kussens zijn niet geschikt voor gebruik bij kleine kinderen, mensen met verminderde gevoeligheid voor warmte, of mensen die niet in staat zijn om het kussen veilig te gebruiken.

4. Elektriciteitsverbruik

Elektrische kussens verbruiken elektriciteit tijdens het gebruik. Het is belangrijk om bewust om te gaan met het energieverbruik en het kussen niet onnodig lang aan te laten staan.

Populaire typen elektrische kussens

Er zijn verschillende typen elektrische kussens die beschikbaar zijn op de markt. Hier zijn enkele populaire varianten:

1. Elektrisch verwarmingskussen

Dit is het meest voorkomende type elektrisch kussen, ontworpen om warmte te bieden aan het hele lichaam of een specifiek gebied. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.

2. Nek- en schouderkussen

Deze kussens zijn specifiek ontworpen om warmte en ondersteuning te bieden aan de nek en schouders. Ze kunnen handig zijn voor mensen met nekpijn of spanning.

3. Voetverwarmer

Een voetverwarmer is een elektrisch kussen dat is ontworpen om warmte te bieden aan de voeten. Het kan comfortabel zijn tijdens het slapen of tijdens ontspanning op de bank.

Beste kussen in de markt – Matt Sleeps

Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogwaardige slaapproducten, waaronder matrassen en kussens. Bij Matt Sleeps vind je één Matt Sleeps kussen dat gemaakt is van traagschuim en bevat in het midden een ondersteunende laag HR schuim met een open celstructuur, waardoor het kussen goed ventileert en warmte goed afvoert. Dit zorgt voor een aangenaam slaapklimaat en voorkomt overmatig zweten tijdens het slapen. Dankzij de hogere zijkanten is het perfect voor zijslapers en rugslapers. Zodra je vanaf je rug naar je zij draait vul je de schouders goed op en vice versa. De meest mensen woelen in hun slaap van rug naar zij.

Het kussen van Matt Sleeps heeft een afneembare en wasbare hoes van tencel, die tot 40° Celsius wasbaar is. Hierdoor blijft het kussen fris en hygiënisch, ook na veelvuldig gebruik. Let wel op dat je de hoes niet in de droger stopt. Hierdoor zal de hoes krimpen. Lees goed het waslabel voor het wassen. 

1. Materialen

Het kussen van Matt Sleeps is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en comfort.

2. Ergonomisch ontwerp

Het kussen van Matt Sleeps heeft een ergonomisch ontwerp dat de natuurlijke curve van de nek en het hoofd ondersteunt. Het zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom, wat kan helpen bij het verminderen van nekpijn en stijfheid.

3. Verschillende stevigheidsniveaus

Het Matt Sleeps-kussen heeft verschillende stevigheidsniveaus, zoals zacht, medium of stevig. Dit stelt gebruikers in staat om het kussen te kiezen dat het beste bij hun persoonlijke voorkeur en slaapstijl past.

4. Afneembare hoes

Veel kussens van Matt Sleeps hebben een afneembare hoes die gemakkelijk kan worden gewassen. Dit maakt het onderhoud van het kussen eenvoudig en draagt bij aan een hygiënische slaapomgeving.

5. Tevredenheidsgarantie

Matt Sleeps biedt vaak een tevredenheidsgarantie, zodat gebruikers het kussen kunnen uitproberen en retourneren als ze niet tevreden zijn.

Het Matt Sleeps-kussen wordt vaak geprezen om zijn kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Het is belangrijk om de specifieke productbeschrijvingen en klantrecensies te raadplegen om het beste Matt Sleeps-kussen te vinden dat past bij jouw slaapbehoeften en voorkeuren. Het kiezen van het juiste kussen kan bijdragen aan een goede nachtrust.

Bedtwijfelaars #1
Matt Sleeps hoofdkussen
5.0
€89,00

Met het Matt Sleeps Kussen geniet je elke nacht van een diepe en herstellende slaap. Het biedt de perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning, waardoor je nek- en rugklachten kunt verminderen en ontspannen kunt ontwaken. Investeer in je slaapcomfort met het Matt Sleeps Kussen en ervaar het verschil dat een hoogwaardig kussen kan maken voor je algehele welzijn.

Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Top 3 elektrische kussens

1. Auronic Warmtekussen

Een Auronic warmtekussen is een handig hulpmiddel om warmte en comfort te bieden. Dit kussen is speciaal ontworpen om warmte te genereren en te verspreiden, waardoor het ideaal is voor ontspanning, pijnverlichting en het verminderen van spanning in het lichaam.

Het Auronic warmtekussen maakt gebruik van geavanceerde technologie om een gelijkmatige warmteafgifte te garanderen. Het is meestal voorzien van instelbare temperatuurinstellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Dit zorgt voor een aangename en rustgevende ervaring.

Dit type kussen kan verschillende voordelen bieden. Ten eerste kan het helpen bij het verlichten van spierpijn en stijfheid. De warmte kan de doorbloeding bevorderen en de spieren ontspannen, waardoor pijn en ongemak verminderd worden.

Daarnaast kan een Auronic warmtekussen ook gebruikt worden voor algemene ontspanning en stressvermindering. Het comfortabele gevoel van warmte kan helpen om spanning en angst te verminderen, en het kan ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Het Auronic warmtekussen is meestal voorzien van een automatische uitschakelfunctie, waardoor je het veilig kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over oververhitting. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en het kussen niet te lang achter elkaar te gebruiken.

Auronic Warmtekussen - Elektrisch - Nek en Schouders - Wasbaar - Grijs | bol.com
4.5
€39,99

Het Auronic elektrisch warmtekussen voor nek en schouders, verkrijgbaar bij bol.com, is een handig en comfortabel product dat gerichte warmte biedt. Speciaal ontworpen voor het verzachten van nek- en schouderspanning, biedt dit kussen verlichting en ontspanning.

Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Cons:
 • Onhandige vorm

2. Medisana HP650 Warmtekussen XL

Het Medisana HP650 Warmtekussen XL is een groot en comfortabel warmtekussen dat speciaal is ontworpen om warmte en ontspanning te bieden. Dit kussen, geproduceerd door Medisana, staat bekend om zijn kwaliteit en effectiviteit bij het verlichten van pijn en het bevorderen van comfort.

Het Medisana HP650 Warmtekussen XL heeft een ruim formaat, waardoor het geschikt is voor gebruik op verschillende lichaamsdelen, zoals de rug, nek, schouders, buik of benen. Het biedt gelijkmatige warmteverdeling over het oppervlak, wat zorgt voor een aangename en rustgevende ervaring.

Dit warmtekussen is meestal voorzien van instelbare temperatuurinstellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Hierdoor kun je de ideale temperatuur kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Het Medisana HP650 Warmtekussen XL kan verschillende voordelen bieden. Het kan helpen bij het verlichten van spierpijn, gewrichtspijn en spanning in het lichaam. De warmte dringt diep door in de spieren en bevordert de bloedcirculatie, waardoor pijn en stijfheid verminderd worden.

Daarnaast kan het warmtekussen ook gebruikt worden voor ontspanning en het verminderen van stress. De warmte helpt om spierspanning te verminderen en een gevoel van comfort en welzijn te bevorderen. Het kan ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Het Medisana HP650 Warmtekussen XL is doorgaans uitgerust met een automatische uitschakelfunctie, waardoor je het veilig kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over oververhitting. Het is echter belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant op te volgen en het kussen verantwoord te gebruiken.

Medisana HP 650 Warmtekussen XL | bol.com
4.0
€26,00

Het Medisana HP 650 warmtekussen XL, verkrijgbaar bij bol.com, is een geweldig product dat warmte en ontspanning biedt in een extra groot formaat. Met zijn XL-afmetingen is het ideaal voor het behandelen van grotere gebieden van het lichaam, zoals de rug, schouders en nek.

Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Cons:
 • Heeft geen anti-slipfunctie

3. Action Webshop: Tomado Elektrisch Kussen

Een Tomado elektrisch warmtekussen is een handig en comfortabel apparaat dat warmte biedt voor ontspanning en pijnverlichting. Dit specifieke kussen is ontworpen en geproduceerd door het merk Tomado, dat bekend staat om zijn kwalitatieve elektrische apparaten.

Het Tomado elektrisch warmtekussen maakt gebruik van elektrische verwarmingselementen om warmte te genereren. Het is voorzien van instelbare temperatuurinstellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Dit zorgt voor een aangename en op maat gemaakte warmte-ervaring.

Dit type warmtekussen biedt verschillende voordelen. Allereerst kan het helpen bij het verlichten van spierpijn, gewrichtspijn en stijfheid. De warmte dringt diep door in de spieren en gewrichten, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de pijn wordt verminderd.

Daarnaast kan het Tomado elektrisch warmtekussen ook gebruikt worden voor algemene ontspanning en het verminderen van stress. De warmte helpt om spierspanning te verminderen, wat resulteert in een ontspannen en comfortabel gevoel. Het kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Veiligheid is een belangrijk aspect van het Tomado elektrisch warmtekussen. Het is meestal uitgerust met een automatische uitschakelfunctie na een bepaalde periode, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Het is echter altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en het kussen op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken.

Action Webshop | Tomado elektrisch warmtekussen
3.5
€19,99

Een warmtekussen van de Action is een handig en betaalbaar hulpmiddel om warmte en comfort te bieden. Met een grootte die perfect is om op verschillende delen van het lichaam te plaatsen, kan het verlichting bieden bij spierpijn, stijfheid of gewoon om lekker warm te blijven tijdens koude dagen.

Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C
Cons:
 • Goedkope kwaliteit

Conclusie: elektrisch kussen

Elektrische kussens kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je slaap- of ontspanningsroutine, en ze bieden comfortabele warmte en ontspanning. Het is belangrijk om zorgvuldig te letten op de veiligheid, de kwaliteit en de gebruiksinstructies bij het kiezen en gebruiken van een elektrisch kussen. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant en volg de richtlijnen om veilig en verantwoord van je elektrische kussen te genieten. Vergeet niet dat elektrische kussens niet geschikt zijn voor alle situaties, dus overweeg je behoeften en eventuele gezondheidsrisico’s voordat je een elektrisch kussen aanschaft. Met de juiste zorg en verantwoord gebruik kunnen elektrische kussens een warme en comfortabele ervaring bieden tijdens de koude winterdagen of bij het verlichten van spierpijn en spanning.

Favoriete keuze
Elektrisch kussen
Elektrisch kussen
Elektrisch kussen

Matt Sleeps hoofdkussen

Auronic Warmtekussen -

Medisana HP 650

Tomado elektrisch warmtekussen

5.0
4.5
4.0
3.5
€89,00
€39,99
€26,00
€19,99
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C
Favoriete keuze

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Elektrisch kussen

Auronic Warmtekussen -

4.5
€39,99
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Elektrisch kussen

Medisana HP 650

4.0
€26,00
Pros:
 • Voldoet aan verwachting
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
Elektrisch kussen

Tomado elektrisch warmtekussen

3.5
€19,99
Pros:
 • Schakelaar met 6 warmtestanden
 • Met timer
 • Wasbaar op 30 °C
0 Points