fbpx

Kussen tegen nekpijn: bekijk online de top 3

Een kussen tegen nekpijn kan een waardevolle oplossing zijn voor mensen die regelmatig last hebben van nekklachten tijdens het slapen. Nekpijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder een slechte slaaphouding, gebrek aan ondersteuning of verkeerde kussenkeuze. Een speciaal ontworpen kussen kan helpen om de nek goed uitgelijnd te houden, de druk te verlichten en de spieren te ontlasten.

Favoriete keuze
 
 

Matt Sleeps hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Hoofdkussen Best Life Guna

5.0
4.5
4.5
€89,00
€64,95
€59,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend
Pros:
 • Extra lang kussen van 60 cm
 • Optimale ondersteuning van nek en schouders
 • Extra binnenhoes voor duurzaam gebruik
Favoriete keuze

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Cloudpillo Hoofdkussen

4.5
€64,95
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend

Hoofdkussen Best Life Guna

4.5
€59,00
Pros:
 • Extra lang kussen van 60 cm
 • Optimale ondersteuning van nek en schouders
 • Extra binnenhoes voor duurzaam gebruik

Kussen tegen nekpijn: juiste ondersteuning

Een van de belangrijkste aspecten van een kussen tegen nekpijn is de juiste ondersteuning. Het kussen moet voldoende stevigheid bieden om de natuurlijke kromming van de nek te behouden, maar tegelijkertijd ook zacht genoeg zijn om comfortabel te liggen. Traagschuimkussens zijn populair vanwege hun vermogen om zich aan te passen aan de contouren van het hoofd en de nek, waardoor een gepersonaliseerde pasvorm en drukverlichting ontstaat.

Kussen tegen nekpijn: de vorm van het kussen

Daarnaast is de vorm van het kussen ook van groot belang. Een ergonomisch gevormd kussen met een inkeping voor de nek kan helpen om de nekwervels in een natuurlijke positie te houden en de spanning te verminderen. Sommige kussens hebben ook verstelbare hoogtes, zodat u het kussen kunt aanpassen aan uw eigen behoeften en voorkeuren.

Kussen tegen nekpijn: materiaal van de kussenhoes

Het materiaal van de kussenhoes is ook iets om rekening mee te houden. Een ademende hoes zorgt voor een goede luchtcirculatie en helpt overmatig zweten te voorkomen, wat kan bijdragen aan een comfortabele slaapomgeving. Bovendien moet de hoes gemakkelijk afneembaar en wasbaar zijn, zodat u het kussen schoon en fris kunt houden.

Houd rekening met uw slaaphouding

Bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn is het belangrijk om rekening te houden met uw slaaphouding. Mensen die op hun rug slapen, hebben bijvoorbeeld een kussen nodig dat de natuurlijke kromming van de nek ondersteunt en het hoofd niet te ver naar voren duwt. Voor zijslapers is een dikker kussen nodig om de ruimte tussen het hoofd en de schouder op te vullen en de nek in lijn te houden. Buikslapers hebben daarentegen meestal een dunner kussen nodig om overmatige druk op de nek te voorkomen.

Houd rekening met kwaliteit en duurzaamheid van het kussen

Het is ook aan te raden om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het kussen. Hoogwaardige kussens gaan langer mee en behouden hun vorm en ondersteuning gedurende langere tijd. Het is de moeite waard om te investeren in een kussen van goede kwaliteit, vooral als u regelmatig last heeft van nekpijn.

Besteed aandacht aan uw slaaphouding

Het is ook belangrijk om te vermelden dat een kussen alleen mogelijk niet voldoende is om nekpijn volledig te verhelpen. Het kan ook nuttig zijn om aandacht te besteden aan uw slaaphouding, een goede matras te hebben en eventueel andere therapie.

Zorg voor een goede ondersteuning bij de nek

Het gebruik van een kussen tegen nekpijn kan een positieve impact hebben op uw algehele welzijn. Door de nek goed te ondersteunen, kan het kussen helpen om spanning en pijn te verminderen, waardoor u beter kunt rusten en herstellen tijdens de slaap.

Houd rekening met uw persoonlijke behoeften en voorkeuren

Bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn is het verstandig om rekening te houden met uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Iedereen heeft immers een unieke lichaamsbouw en slaapgewoonten. Het is raadzaam om kussens uit te proberen en te experimenteren met verschillende materialen en vormen om te ontdekken wat voor u het meest comfortabel en effectief is.

Andere maatregelen om de gezondheid van uw nek te bevorderen

Naast het gebruik van een kussen tegen nekpijn, zijn er ook andere maatregelen die u kunt nemen om de gezondheid van uw nek te bevorderen. Het handhaven van een goede houding gedurende de dag, regelmatige stretching en oefeningen voor de nek- en schouderspieren, en het vermijden van overmatige spanning en stress kunnen allemaal bijdragen aan het verminderen van nekpijn.

Onthoud dat een kussen tegen nekpijn geen magische oplossing is

Het is belangrijk om te onthouden dat een kussen tegen nekpijn geen magische oplossing is en dat het tijd kan kosten om aan te wennen. Geef uw lichaam de tijd om te wennen aan de nieuwe ondersteuning en observeer hoe uw nek reageert. Het kan enige tijd duren voordat u de voordelen ten volle ervaart.

Ernstige nekpijn? Zorg voor professionele hulp

Als de nekpijn aanhoudt of ernstig is, is het raadzaam om medisch advies in te winnen. Een professionele zorgverlener kan uw specifieke situatie beoordelen en aanbevelingen doen die het beste aansluiten bij uw behoeften.

Goed kussen tegen nekpijn

Een goed kussen kan helpen bij het verminderen van nekpijn. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van een kussen tegen nekpijn:

 1. Hoogte en ondersteuning: Een kussen dat de juiste hoogte biedt en de natuurlijke kromming van de nek en de wervelkolom ondersteunt, is essentieel. Idealiter moet het kussen de ruimte opvullen tussen je hoofd, nek en schouders, zodat je wervelkolom in een neutrale positie blijft tijdens het slapen.
 2. Materiaal: Kussens van traagschuim of latex kunnen gunstig zijn voor mensen met nekpijn. Traagschuim past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan, terwijl latex kussens veerkrachtig en ondersteunend zijn. Deze materialen bieden over het algemeen drukverlichting en helpen bij het behouden van een goede slaaphouding.
 3. Slaaphouding: Je slaaphouding speelt ook een rol bij het kiezen van het juiste kussen. Als je op je rug slaapt, heb je een kussen nodig dat je nek goed ondersteunt zonder het te veel op te tillen. Als je op je zij slaapt, moet het kussen iets hoger zijn om de ruimte tussen je hoofd en schouder op te vullen. Voor buikslapers is een dunner kussen vaak het beste om de nek in een neutrale positie te houden.
 4. Stevigheid: De stevigheid van het kussen is een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden een steviger kussen prettig, terwijl anderen de voorkeur geven aan een zachter kussen. Het belangrijkste is dat het kussen voldoende ondersteuning biedt en de natuurlijke uitlijning van de nek bevordert.
 5. Probeer het uit: Het is altijd aan te raden om een kussen uit te proberen voordat je het aanschaft. Sommige fabrikanten bieden proefperiodes aan waarin je het kussen kunt testen en retourneren als het niet aan je verwachtingen voldoet.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen verschillend is en wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor de andere persoon werkt. Het kan even duren om het perfecte kussen te vinden dat bij jouw behoeften past. Als je aanhoudende nekpijn ervaart, is het ook raadzaam om een arts of fysiotherapeut te raadplegen voor een professioneel advies.

Beste kussen tegen nekpijn 

Het vinden van het beste kussen tegen nekpijn is afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften. Er zijn echter enkele kussens die vaak worden aanbevolen voor mensen met nekpijn. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Traagschuim kussen: Kussens gemaakt van traagschuim passen zich aan de contouren van je hoofd en nek aan, waardoor drukpunten worden verminderd en de juiste ondersteuning wordt geboden. Ze helpen de nek goed uitgelijnd te houden tijdens het slapen. Er zijn verschillende vormen en hoogtes beschikbaar, zoals kussens met een ergonomisch ontwerp dat specifiek is afgestemd op nekondersteuning.
 2. Veren kussen met nekrol: Veren kussens met een ingebouwde nekrol bieden extra ondersteuning voor de nek. De nekrol zorgt ervoor dat de nek in een goede positie wordt gehouden tijdens het slapen, waardoor spanning en pijn worden verminderd.
 3. Latex kussen: Latex kussens zijn veerkrachtig, duurzaam en bieden goede ondersteuning voor de nek. Ze behouden hun vorm goed en bieden drukverlichting. Latex is ook een natuurlijk materiaal dat hypoallergeen kan zijn, wat nuttig kan zijn voor mensen met allergieën.
 4. Verstelbaar kussen: Verstelbare kussens geven je de mogelijkheid om de hoogte en stevigheid aan te passen aan je persoonlijke behoeften. Deze kussens hebben vaak verwijderbare vullingen, zoals traagschuim of vezelvulling, waardoor je het kussen kunt aanpassen tot de gewenste dikte en stevigheid.
 5. Waterkussen: Waterkussens bevatten een waterzak waarmee je de hoeveelheid water kunt aanpassen om de stevigheid en hoogte van het kussen te regelen. Dit kan nuttig zijn om de juiste ondersteuning en comfort voor je nek te bereiken.

Het is belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding, persoonlijke voorkeuren en eventuele specifieke nekproblemen bij het kiezen van een kussen. Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij een fysiotherapeut of een slaapspecialist, omdat zij mogelijk specifieke aanbevelingen kunnen doen op basis van je individuele situatie.

Top 3 kussen tegen nekpijn

1. Matt Sleeps Kussen

Het Matt Sleeps kussen is een uitstekende keuze voor een goede nachtrust. Dit hoogwaardige kussen biedt optimaal comfort en ondersteuning. Het kussen is gevuld met zorgvuldig geselecteerde materialen, waardoor het de perfecte balans vindt tussen zachtheid en stevigheid.

Het Matt Sleeps kussen is ontworpen met het oog op ergonomie. Het zorgt voor een correcte uitlijning van de nek en de wervelkolom, waardoor nekpijn en spanning worden verminderd. Het kussen past zich moeiteloos aan uw slaaphouding aan, of u nu op uw rug, zij of buik slaapt.

De kussenhoes is ademend en zorgt voor een goede luchtcirculatie. Dit helpt oververhitting tijdens de nacht te voorkomen en zorgt voor een fris en comfortabel slaapklimaat.

Met het Matt Sleeps kussen kunt u genieten van een diepe en herstellende slaap. U wordt ’s ochtends uitgerust wakker en klaar voor een nieuwe dag. Investeer in uw slaapkwaliteit en kies voor het Matt Sleeps kussen voor een optimaal slaapcomfort.

Bedtwijfelaars #1
Matt Sleeps hoofdkussen
5.0
€89,00

Met het Matt Sleeps Kussen geniet je elke nacht van een diepe en herstellende slaap. Het biedt de perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning, waardoor je nek- en rugklachten kunt verminderen en ontspannen kunt ontwaken. Investeer in je slaapcomfort met het Matt Sleeps Kussen en ervaar het verschil dat een hoogwaardig kussen kan maken voor je algehele welzijn.

Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

2. CloudPillo Hoofdkussen

Het CloudPillo hoofdkussen is een comfortabel kussen dat zorgt voor een ongeëvenaarde slaapervaring. Dit kussen is ontworpen met de hoogste kwaliteit en biedt uitzonderlijk comfort en ondersteuning.

Het CloudPillo hoofdkussen is gevuld met traagschuimsnippers, waardoor het kussen zacht, licht en toch veerkrachtig is. Het past zich moeiteloos aan de contouren van uw hoofd en nek aan, waardoor u de juiste ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Ook is het kussen aanpasbaar. Door de hoes van het kussen open te ritsen kan je er memory foam snippers uit verwijderen en op deze manier het kussen lager maken. Het enige minpunt in onze ogen zijn de snippers die je overhoudt. Het is zonde om deze weg te gooien en bewaren kan ook wat omslachtig zijn.

Dit kussen is voorzien van een tijk met een warme en een coole kant. Deze kan je dan omdraaien naar je eigen voorkeur.

Met het CloudPillo hoofdkussen kunt u genieten van een perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning. Het kussen helpt bij het verminderen van nek- en rugpijn en bevordert een gezonde slaaphouding.

Investeer in uw slaapkwaliteit met het CloudPillo hoofdkussen en ervaar de ultieme luxe en comfort tijdens uw slaap. U zult merken dat u elke ochtend uitgerust en verfrist wakker wordt.

3. Hoofdkussen Guna

Het hoofdkussen van Guna is een kwalitatief hoogwaardig kussen dat zorgt voor een comfortabele slaapervaring. Dit kussen is speciaal ontworpen met oog voor detail en biedt optimale ondersteuning en zachtheid.

Het Guna hoofdkussen is gevuld met een traagschuim vulling en BL-comfort schuim. Deze vulling zorgt voor een perfecte balans tussen comfort en ondersteuning. Het kussen past zich aan de vorm van uw hoofd en nek aan, waardoor u de juiste ergonomische ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Het BL-comfort schuim zorgt voor een ventilerend effect.

Het Guna hoofdkussen is geschikt voor slapers die op hun zij slapen. Het kussen heeft een lager gebied in het midden van het kussen wat ervoor zorgt dat het kussen goed de nek ondersteund bij het zijslapen. Dit is niet hetzelfde kussen design als dat van Matt Sleeps zie onderstaande afbeelding voor meer duidelijkheid. Het biedt de juiste ondersteuning en helpt bij het verminderen van nek- en rugklachten.

Investeer in uw slaapcomfort met het Guna hoofdkussen en geniet van een goede nachtrust. Dit kussen zal u helpen ontspannen en uitgerust wakker te worden, klaar voor een nieuwe dag.

Conclusie: kussen tegen nekpijn

Een kussen tegen nekpijn kan een waardevol hulpmiddel zijn om uw slaapkwaliteit te verbeteren en nekklachten te verminderen. Door zorgvuldig te kiezen en aan te passen aan uw individuele behoeften, kunt u een kussen vinden dat comfort en ondersteuning biedt. Neem de tijd om uw opties te verkennen en investeer in uw gezondheid door te zorgen voor een goede nachtrust en het verminderen van nekpijn.

Favoriete keuze
 
 

Matt Sleeps hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Hoofdkussen Best Life Guna

5.0
4.5
4.5
€89,00
€64,95
€59,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend
Pros:
 • Extra lang kussen van 60 cm
 • Optimale ondersteuning van nek en schouders
 • Extra binnenhoes voor duurzaam gebruik
Favoriete keuze

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Cloudpillo Hoofdkussen

4.5
€64,95
Pros:
 • Volledig aanpasbaar
 • Ademend

Hoofdkussen Best Life Guna

4.5
€59,00
Pros:
 • Extra lang kussen van 60 cm
 • Optimale ondersteuning van nek en schouders
 • Extra binnenhoes voor duurzaam gebruik
0 Points