fbpx

Kapok kussen gezocht? Dit zijn de beste kapok kussens

Wat is een kapok kussen

Een kapok kussen is een type kussen dat gevuld is met kapokvezels, afkomstig van de zaden van de kapokboom. Dit natuurlijke materiaal wordt al lange tijd gebruikt voor het vullen van kussens vanwege zijn unieke eigenschappen.

Favoriete traagschuim
Kapok kussen
Kapok kussen
Kapok kussen

Matt Sleeps hoofdkussen

iSleep Kapok Hoofdkussen

Yumeko hoofdkussen

Dreamtime Hoofdkussen Kapok

5.0
4.5
4.5
4.0
€89,00
€ 28,95
€69,95
€50,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling
Pros:
 • Biologisch katoen
 • Kapok
 • Zij-slaper | Rug-slaper
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Prettige stevigheid
Favoriete traagschuim

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
Kapok kussen

iSleep Kapok Hoofdkussen

4.5
€ 28,95
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling
Kapok kussen

Yumeko hoofdkussen

4.5
€69,95
Pros:
 • Biologisch katoen
 • Kapok
 • Zij-slaper | Rug-slaper
Kapok kussen

Dreamtime Hoofdkussen Kapok

4.0
€50,00
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Prettige stevigheid

Kapok

Kapok is een natuurlijke vezel die wordt verkregen uit de zaden van de kapokboom. Het is een lichte, zachte en veerkrachtige vezel die verschillende toepassingen heeft. In dit artikel zullen we nader ingaan op de eigenschappen, productie en toepassingen van kapokvezels.

Kapok vezels

Kapokvezels worden gewonnen uit de zaden van de kapokboom, die voornamelijk voorkomt in tropische regio’s zoals Zuidoost-Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De vezels zitten in de zaaddozen van de boom en worden geoogst wanneer de vruchten rijp zijn. De zaaddozen worden geopend en de vezels worden gescheiden van de zaden.

Kapokvezels: eigenschappen

1. Lichtheid & veerkracht

Een van de belangrijkste eigenschappen van kapokvezels is hun lichtheid. Kapokvezels hebben een lage dichtheid, waardoor ze kunnen drijven op water. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in reddingsvesten en matrassen. Kapokvezels zijn ook veerkrachtig, waardoor ze kunnen worden samengedrukt zonder hun oorspronkelijke vorm te verliezen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik als vulmateriaal in kussens, knuffels en matrassen.

2. Veerkracht

Naast hun lichtheid en veerkracht hebben kapokvezels ook goede isolerende eigenschappen. Ze kunnen warmte vasthouden en tegelijkertijd vocht afvoeren, waardoor ze comfortabel zijn om op te slapen. Hierdoor worden kapokvezels gebruikt in de productie van dekbedden en kussens.

3. Zacht

Kapokvezels hebben van nature een holle structuur, waardoor ze licht en veerkrachtig zijn. Dit zorgt voor een kussen dat zacht aanvoelt en toch voldoende ondersteuning biedt. De kapokvezels kunnen gemakkelijk worden gecomprimeerd en vormen zich naar de contouren van je hoofd en nek, waardoor een ergonomische slaaphouding wordt bevorderd.

4. Ademende eigenschap

Een van de belangrijkste voordelen van een kapok kussen is de ademende eigenschap. Kapokvezels hebben een natuurlijk open structuur, waardoor lucht gemakkelijk kan circuleren. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur en voorkomt ophoping van vocht en warmte. Hierdoor blijft het kussen koel en droog gedurende de nacht, wat ideaal is voor mensen die vatbaar zijn voor nachtelijk zweten.

5. Hypoallergene eigenschap

Een ander voordeel van kapok kussens is dat ze hypoallergeen zijn. Kapokvezels zijn van nature resistent tegen stofmijten, schimmels en bacteriën, waardoor het kussen een gezonde slaapomgeving bevordert. Dit maakt kapok kussens geschikt voor mensen met allergieën of gevoelige luchtwegen.

6. Milieuvriendelijk

Daarnaast zijn kapok kussens milieuvriendelijk. Kapokvezels zijn een duurzame keuze, omdat ze biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar zijn. De kapokboom groeit snel en vereist geen pesticiden of kunstmatige irrigatie. Door te kiezen voor een kapok kussen, draag je bij aan een duurzamere levensstijl.

7. Onderhoud

Het onderhoud van een kapok kussen is relatief eenvoudig. Het kussen kan regelmatig worden opgeschud om de vulling gelijkmatig te verdelen. Indien nodig kan het kussen worden gereinigd volgens de instructies op het label. Het is belangrijk om te weten dat kapok kussens niet wasbaar zijn en dat de buitenhoes meestal afneembaar en wasbaar is.

Voordelen kapok kussen

Kapok kussens bieden verschillende voordelen:

1. Natuurlijk en duurzaam

Kapok is een natuurlijke vezel die afkomstig is van de zaden van de kapokboom. Het is een duurzaam materiaal omdat de kapokboom snel groeit en geen pesticiden of meststoffen nodig heeft. Hierdoor is het een milieuvriendelijke keuze voor kussenvulling.

2. Ademend en temperatuurregulerend

Kapokvezels hebben een holle structuur, waardoor ze uitstekend ademend zijn. Dit betekent dat warme lucht gemakkelijk kan ontsnappen en frisse lucht kan circuleren, waardoor je koel en comfortabel blijft tijdens het slapen.

3. Hypoallergeen

Kapok is van nature hypoallergeen en afstotend voor stofmijt en schimmels. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met allergieën of astma. Het kan helpen om allergische reacties te verminderen en een gezondere slaapomgeving te creëren.

4. Zacht en ondersteunend

Kapokvezels zijn zacht en zijdeachtig, wat zorgt voor een comfortabele slaapervaring. Ze bieden ook voldoende ondersteuning voor nek en hoofd, waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld en nekpijn kan worden verminderd.

5. Milieuvriendelijk

Kapok is biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Het gebruik van kapok kussens draagt bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid.

Het is belangrijk op te merken dat persoonlijke voorkeuren kunnen variëren, en wat voor de ene persoon comfortabel is, kan voor een andere persoon anders zijn. Het is raadzaam om verschillende soorten kussens uit te proberen en te ervaren welke het beste bij jouw behoeften en slaapstijl past.

Nadelen kapok kussen

Hoewel kapok kussens verschillende voordelen hebben, zijn er ook enkele mogelijke nadelen:

1. Stevigheid

Kapok kussens kunnen aanvankelijk stevig aanvoelen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zachter kussen, dus als je de voorkeur geeft aan een zacht en pluizig kussen, kan kapok mogelijk niet aan je verwachtingen voldoen.

2. Onderhoud

Kapok kussens vereisen speciale zorg. Ze moeten regelmatig worden opgeschud en gelucht om de veerkracht te behouden. Ook is het belangrijk om te vermijden dat het kussen nat wordt, omdat kapok lang kan duren om volledig te drogen en kan gaan schimmelen.

3. Geur

Bij nieuwe kapok kussens kan er een lichte natuurlijke geur aanwezig zijn, afkomstig van de vezels. Hoewel de geur na verloop van tijd meestal verdwijnt, kunnen sommige mensen het in het begin als onaangenaam ervaren.

4. Gevoeligheid voor samendrukking

Kapokvezels kunnen na verloop van tijd samendrukken, waardoor het kussen zijn oorspronkelijke vorm en volume verliest. Regelmatig opschudden en onderhoud kan helpen om dit probleem te verminderen, maar het kan zijn dat je het kussen na verloop van tijd moet vervangen om de optimale ondersteuning te behouden.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze mogelijke nadelen bij het overwegen van een kapok kussen en om persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste kussen voor jou.

Kapok kussen wassen

Het wassen van een kapok kussen kan lastig zijn vanwege de gevoeligheid van de kapokvezels voor water. Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om een kapok kussen volledig in water te wassen, omdat dit de vezels kan beschadigen of de vorm en het volume van het kussen kan beïnvloeden. Hier zijn echter enkele suggesties voor het reinigen van een kapok kussen:

Vlekverwijdering

Als er vlekken op het kussen zitten, kun je een vochtige doek gebruiken met een mild reinigingsmiddel om voorzichtig de vlekken te deppen of schoon te maken. Zorg ervoor dat je het kussen niet te nat maakt en vermijd agressief wrijven, omdat dit de kapokvezels kan beschadigen.

Zonlicht en luchten

Kapok kussens reageren goed op luchten en blootstelling aan zonlicht. Plaats het kussen buiten op een zonnige dag om het op te frissen en eventuele vochtigheid te verminderen. Dit kan helpen om ongewenste geuren te verminderen.

Kussensloop en kussensloop wassen

Het is raadzaam om een kussensloop en kussensloop te gebruiken om het kapok kussen te beschermen tegen vuil en vlekken. Deze kunnen regelmatig worden gewassen volgens de instructies van de fabrikant.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant te raadplegen, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het merk en de constructie van het kapok kussen. Als je twijfelt, kun je het beste contact opnemen met de fabrikant voor advies over het reinigen van het specifieke kapok kussen dat je hebt.

Favoriete Kussen volgens BedTwijfelaars

Het Matt Sleeps kussen is een hoogwaardig kussen dat is ontworpen om een optimale slaapervaring te bieden.

Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogwaardige slaapproducten, waaronder matrassen en kussens. Bij Matt Sleeps vind je één Matt Sleeps kussen dat gemaakt is van traagschuim en bevat in het midden een ondersteunende laag HR schuim met een open celstructuur, waardoor het kussen goed ventileert en warmte goed afvoert. Dit zorgt voor een aangenaam slaapklimaat en voorkomt overmatig zweten tijdens het slapen. Dankzij de hogere zijkanten is het perfect voor zijslapers en rugslapers. Zodra je vanaf je rug naar je zij draait vul je de schouders goed op en vice versa. De meest mensen woelen in hun slaap van rug naar zij.

Het kussen van Matt Sleeps heeft een afneembare en wasbare hoes van tencel, die tot 40° Celsius wasbaar is. Hierdoor blijft het kussen fris en hygiënisch, ook na veelvuldig gebruik. Let wel op dat je de hoes niet in de droger stopt. Hierdoor zal de hoes krimpen. Lees goed het waslabel voor het wassen. 

Het kussen is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen en heeft een uniek ontwerp dat zorgt voor uitstekende ondersteuning en comfort. Het kussen is hypoallergeen en geschikt voor mensen met allergieën. Met het Matt Sleeps kussen kun je genieten van een goede nachtrust en word je verfrist en energiek wakker.

Bedtwijfelaars #1
Matt Sleeps hoofdkussen
5.0
€89,00

Met het Matt Sleeps Kussen geniet je elke nacht van een diepe en herstellende slaap. Het biedt de perfecte balans tussen zachtheid en ondersteuning, waardoor je nek- en rugklachten kunt verminderen en ontspannen kunt ontwaken. Investeer in je slaapcomfort met het Matt Sleeps Kussen en ervaar het verschil dat een hoogwaardig kussen kan maken voor je algehele welzijn.

Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
 • Gezondheid: Zorgt voor een betere gezondheid door voorkomen van nek- en rugklachten.

Beste Kapok Kussen: Top 3 Kapok Kussens

1. iSleep Kapok Hoofdkussen

Het iSleep Kapok Hoofdkussen is een kussen dat gevuld is met kapokvezels. Kapok is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de zaden van de kapokboom. Het wordt gewaardeerd om zijn zachte en luchtige eigenschappen, waardoor het een comfortabele en ademende kussenvulling is.

Dit type kussen is ontworpen om ondersteuning en comfort te bieden tijdens het slapen. De kapokvezels vormen zich naar de contouren van je hoofd en nek, waardoor ze een goede ondersteuning bieden en drukpunten helpen verlichten.

Het iSleep Kapok Hoofdkussen is hypoallergeen en geschikt voor mensen met allergieën, omdat kapok van nature bestand is tegen stofmijt en schimmels. Het heeft ook goede vochtregulerende eigenschappen, waardoor het kussen koel en droog blijft tijdens warme nachten.

iSleep Kapok Hoofdkussen - 100% Kapok (1100 gram) - 60x70 cm | bol.com
4.5
€ 28,95

Het iSleep Kapok Hoofdkussen is een kussen dat gevuld is met kapokvezels. Kapok is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de zaden van de kapokboom. Het wordt gewaardeerd om zijn zachte en luchtige eigenschappen, waardoor het een comfortabele en ademende kussenvulling is.

Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling
Cons:
 • Kan wennen zijn

2. Yumeko hoofdkussen kapok

Een Yumeko hoofdkussen met kapok is een comfortabel en duurzaam kussen dat wordt gevuld met kapokvezels. Kapok is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de kapokboom en staat bekend om zijn veerkracht en ademend vermogen.

Het kapokkussen van Yumeko biedt uitstekende ondersteuning voor je hoofd en nek, waardoor je een goede nachtrust kunt ervaren. Kapokvezels zijn van nature hypoallergeen en helpen bij het reguleren van de temperatuur, waardoor je koel blijft tijdens warme nachten.

Yumeko is een merk dat zich richt op duurzaamheid en milieuvriendelijke materialen. Ze streven ernaar om producten te maken die zowel comfortabel als ethisch verantwoord zijn. Het kapokkussen van Yumeko is dan ook gemaakt van biologisch en GOTS-gecertificeerd katoen, en de kapokvezels zijn afkomstig van duurzaam beheerde kapokbomen.

3. Dreamtime Hoofdkussen Kapok

Het Dreamtime Hoofdkussen Kapok is een kussen dat gevuld is met kapokvezels. Kapok is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de zaden van de kapokboom. Het staat bekend om zijn zachte en luchtige eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor kussenvullingen.

Dit type kussen wordt vaak gewaardeerd vanwege de natuurlijke eigenschappen van kapok. Het is hypoallergeen, wat betekent dat het minder kans heeft om allergische reacties te veroorzaken in vergelijking met synthetische kussenvullingen. Kapok heeft ook een goede ventilatie, waardoor het kussen koel en ademend blijft tijdens het slapen.

Dreamtime is een merk dat verschillende soorten kussens produceert, waaronder het Hoofdkussen Kapok. Het kussen heeft een standaardformaat en is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan de nek en het hoofd tijdens het slapen. Het is belangrijk op te merken dat het comfort van een kussen subjectief is en kan variëren van persoon tot persoon.

Dreamtime Hoofdkussen Kapok - 60x70cm - Medium/Stevig - 100% Kapok - 800 Gram | bol.com
4.0
€50,00

Dit kussen is gemaakt van 100% organische kapokvezels en heeft een hoes van biologisch katoen. Het biedt een zachte en comfortabele ondersteuning voor een goede nachtrust. Het kussen is hypoallergeen, ademend en vochtregulerend.

Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Prettige stevigheid
Cons:
 • Stugge stof

Conclusie: Kapok Kussen

Een kapok kussen biedt verschillende voordelen, waaronder ademend vermogen, hypoallergeen eigenschappen en milieuvriendelijkheid. Het is een natuurlijke en duurzame keuze die comfort en ondersteuning biedt tijdens het slapen. Door rekening te houden met je slaapvoorkeuren en de kwaliteit van de kapokvezels, kun je een kapok kussen vinden dat perfect bij je past.

Favoriete traagschuim
Kapok kussen
Kapok kussen
Kapok kussen

Matt Sleeps hoofdkussen

iSleep Kapok Hoofdkussen

Yumeko hoofdkussen

Dreamtime Hoofdkussen Kapok

5.0
4.5
4.5
4.0
€89,00
€ 28,95
€69,95
€50,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling
Pros:
 • Biologisch katoen
 • Kapok
 • Zij-slaper | Rug-slaper
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Prettige stevigheid
Favoriete traagschuim

Matt Sleeps hoofdkussen

5.0
€89,00
Pros:
 • Comfort: Biedt comfort en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Slaapkwaliteit: Dit kussen draagt bij aan een betere slaapkwaliteit.
Kapok kussen

iSleep Kapok Hoofdkussen

4.5
€ 28,95
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling
Kapok kussen

Yumeko hoofdkussen

4.5
€69,95
Pros:
 • Biologisch katoen
 • Kapok
 • Zij-slaper | Rug-slaper
Kapok kussen

Dreamtime Hoofdkussen Kapok

4.0
€50,00
Pros:
 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
 • Prettige stevigheid
0 Points