fbpx

Warmteklasse dekbed: bekijk de beste dekbedden hier online!

De warmteklasse van een dekbed is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste dekbed voor jouw behoeften. Dekbedden worden ingedeeld in verschillende warmteklassen, die aangeven hoe goed een dekbed isoleert en warmte vasthoudt. In dit artikel zullen we de het warmteklasse dekbed bespreken, zodat je kunt bepalen welke het meest geschikt is voor jou.

Beste keuze dekbed
 
 

Deken | Voor elke slaper het beste slaapcomfort

Dekbed Silver Royal 90% Dons

Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen

4.8
3.5
4.0
€129,00
€205,00
€75,00
Pros:
 • Goed voor jou en de planeet
 • Anti allergeen & wasbaar
 • 30 dagen gratis uitproberen
Pros:
 • Goede ventilatie
 • Isoleert goed
 • Wasbaar tot 60 graden
Pros:
 • Goede isolerende werking
 • Wasbaar
 • Antiallergeen
Beste keuze dekbed

Deken | Voor elke slaper het beste slaapcomfort

4.8
€129,00
Pros:
 • Goed voor jou en de planeet
 • Anti allergeen & wasbaar
 • 30 dagen gratis uitproberen

Dekbed Silver Royal 90% Dons

3.5
€205,00
Pros:
 • Goede ventilatie
 • Isoleert goed
 • Wasbaar tot 60 graden

Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen

4.0
€75,00
Pros:
 • Goede isolerende werking
 • Wasbaar
 • Antiallergeen

Warmteklasse dekbed uitleg

De warmteklasse van een dekbed geeft aan hoe warm of koel het dekbed is en voor welk seizoen het geschikt is. Er zijn vier warmteklassen voor dekbedden, aangeduid met de cijfers 1 tot en met 4.

Warmteklasse 1

Dekbedden in warmteklasse 1 zijn geschikt voor koude winters. Ze bieden maximale warmte-isolatie en zijn ideaal voor mensen die het snel koud hebben tijdens het slapen. Deze dekbedden hebben meestal een hoge vulkracht en bevatten veel dons of wol.

Warmteklasse 2

Dekbedden in warmteklasse 2 zijn het meest populair in Nederland. Ze zijn geschikt voor de meeste slaapkamers gedurende het hele jaar. Deze dekbedden bieden een goede warmte-isolatie en zijn geschikt voor mensen die het niet te warm of te koud hebben tijdens het slapen.

Warmteklasse 3

Dekbedden in warmteklasse 3 zijn geschikt voor de lente en de herfst. Ze bieden een lichtere warmte-isolatie en zijn ideaal voor mensen die het snel warm krijgen tijdens het slapen of voor kamers met een gematigde temperatuur.

Warmteklasse 4

Dekbedden in warmteklasse 4 zijn zeer geschikt voor de zomer. Ze bieden minimale warmte-isolatie en zijn ideaal voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen of voor kamers met een warm klimaat.

4-seizoenen dekbed

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee afzonderlijke dekbedden, vaak een dekbed in warmteklasse 3 en een dekbed in warmteklasse 4. Deze kunnen samengevoegd worden voor extra warmte in de winter of los van elkaar gebruikt worden voor de lente, zomer en herfst.

Dekbed warmteklasse 1

Een dekbed met warmteklasse 1 is ideaal voor mensen die het snel koud hebben of slapen in een koude slaapkamer. Dekbedden worden ingedeeld in verschillende warmteklassen, waarbij warmteklasse 1 het warmste dekbed vertegenwoordigt.

Een dekbed met warmteklasse 1 biedt uitstekende isolatie en houdt je lekker warm tijdens koude nachten. Het is ontworpen voor gebruik in de winter of in slaapkamers met een lagere kamertemperatuur. Met een dekbed van warmteklasse 1 kun je genieten van een aangename en knusse nachtrust, zonder dat je het koud krijgt.

Deze dekbedden hebben meestal een hogere tog-waarde, wat de warmte-isolatie aangeeft. Een tog-waarde tussen de 10 en 13 is typisch voor een dekbed met warmteklasse 1. Dit zorgt voor een optimale warmte en comfort, zelfs in de koudste omstandigheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat warmteklasse een persoonlijke voorkeur is en kan variëren afhankelijk van jouw slaapomgeving, lichaamstemperatuur en persoonlijke behoeften. Als je het snel koud hebt tijdens het slapen, kan een dekbed met warmteklasse 1 een uitstekende keuze zijn.

Bij het kiezen van een dekbed is het ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal van het dekbed, jouw slaapgewoonten en eventuele allergieën. Dit zal helpen om een dekbed te vinden dat niet alleen de juiste warmte biedt, maar ook aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Onthoud dat een dekbed met warmteklasse 1 ideaal is voor extra warmte tijdens koude nachten, maar dat het mogelijk te warm kan zijn in warmere seizoenen of in kamers met hogere temperaturen. In dat geval kun je overwegen om over te schakelen naar een dekbed met een lagere warmteklasse voor meer comfort.

Dekbed warmteklasse 2

Een dekbed met warmteklasse 2 is geschikt voor gematigde temperaturen en wordt vaak aangeduid als een “medium-warm” dekbed. Het is ontworpen om comfortabele warmte te bieden tijdens de lente en de herfst, wanneer de temperaturen niet extreem koud of warm zijn.

Dekbedden worden vaak ingedeeld in verschillende warmteklassen, variërend van 1 tot 4, om aan te geven hoeveel isolatie ze bieden. Warmteklasse 1 is het warmste, meest isolerende dekbed voor koude winters, terwijl warmteklasse 4 het minst isolerend is en geschikt is voor warme zomers of mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.

Een dekbed met warmteklasse 2 heeft een gemiddelde isolatiewaarde, wat betekent dat het voldoende warmte biedt in de lente en herfst, wanneer de temperaturen mild zijn. Het kan ook geschikt zijn voor mensen die het niet snel te koud of te warm hebben tijdens het slapen. Het is echter mogelijk dat je aanvullende dekens nodig hebt als je gevoelig bent voor kou of als de omgevingstemperatuur erg laag is.

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en slaapomgeving bij het kiezen van een dekbed. Als je het snel koud hebt, kan een dekbed met een hogere warmteklasse geschikter zijn, terwijl mensen die het snel warm hebben wellicht een dekbed met een lagere warmteklasse prefereren.

Dekbed warmteklasse 3

Een dekbed met warmteklasse 3 is geschikt voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen of slapen in een kamer met een gematigde temperatuur.

Een dekbed met warmteklasse 3 biedt een gemiddelde isolatie en is ontworpen voor gebruik in het voor- en najaar of in kamers met een gematigde kamertemperatuur. Dit dekbed biedt voldoende warmte en comfort, zonder dat je oververhit raakt tijdens het slapen.

De meeste dekbedden met warmteklasse 3 hebben een lagere tog-waarde, meestal tussen de 6 en 8. Dit zorgt voor een evenwichtige warmteregulatie en is ideaal voor mensen die de neiging hebben om het snel warm te krijgen tijdens het slapen.

Het is belangrijk om te onthouden dat warmteklasse een persoonlijke voorkeur is en kan variëren afhankelijk van jouw slaapomgeving, lichaamstemperatuur en persoonlijke behoeften. Als je het snel warm hebt tijdens het slapen, kan een dekbed met warmteklasse 3 een goede keuze zijn om oververhitting te voorkomen.

Bij het kiezen van een dekbed is het ook belangrijk om rekening te houden met het materiaal van het dekbed, jouw slaapgewoonten en eventuele allergieën. Dit zal helpen om een dekbed te vinden dat niet alleen de juiste warmte biedt, maar ook aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Onthoud dat een dekbed met warmteklasse 3 geschikt is voor gematigde temperaturen en seizoenen, maar mogelijk te licht kan zijn voor koudere omstandigheden. In dat geval kun je overwegen om over te schakelen naar een dekbed met een hogere warmteklasse voor meer warmte en isolatie.

Dekbed warmteklasse 4

Een dekbed met warmteklasse 4 is geschikt voor warme zomers of voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen. Het is het minst isolerende dekbed in de warmteklasse-schaal en biedt dus de minste warmte.

Een dekbed met warmteklasse 4 is ideaal voor gebruik in een omgeving met hogere temperaturen, waar je geen behoefte hebt aan extra isolatie of warmte tijdens het slapen. Het kan ook geschikt zijn als je van nature een warm persoon bent en het snel warm krijgt tijdens de nacht.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen verschillend is als het gaat om hun gevoeligheid voor warmte en kou. Daarom is het altijd goed om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de temperatuur van je slaapkamer bij het kiezen van een dekbed met de juiste warmteklasse.

Favoriete dekbedden

1. Matt Sleeps dekbed

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Één van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede nachtrust is het juiste dekbed. Matt Sleeps biedt een dekbed die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Bij Matt Sleeps kun je kiezen uit diverse afmetingen zoals 140×200, 200×200 en 220×240. 

Het dekbed bestaat uit een vulling van microvezels die zijn gerecycled. Het is licht van gewicht en extra dun. De tijk is van katoen met een mix van tencel. Katoenen dekbedden zijn ademend en geschikt voor mensen met allergieën. Synthetische dekbedden zijn gemakkelijk te onderhouden en wasbaar. 

Een voordeel van een Tencel dekbed is dat het gemaakt is van een duurzaam materiaal. Tencel wordt geproduceerd uit houtpulp van eucalyptusbomen, die snel groeien en weinig water nodig hebben. Het productieproces van Tencel is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld katoen, omdat het gebruik maakt van een gesloten circuitsysteem waarbij oplosmiddelen worden gerecycled.

Daarnaast heeft een Tencel dekbed ook enkele andere voordelen:

Zachtheid

Tencel heeft een zijdezachte textuur en voelt comfortabel aan op de huid. Het dekbed biedt een luxe en zachte slaapervaring.

Ademend vermogen

Tencel heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen, waardoor het vocht effectief absorbeert en afvoert. Dit helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en zorgt voor een droog en comfortabel slaapklimaat.

Hypoallergeen

Tencel is van nature hypoallergeen en heeft antimicrobiële eigenschappen. Dit maakt het dekbed geschikt voor mensen met allergieën of gevoelige huid, omdat het de groei van bacteriën en huisstofmijt remt.

Milieuvriendelijk

Zoals eerder vermeld, is Tencel een duurzaam materiaal dat wordt geproduceerd met respect voor het milieu. Het is biologisch afbreekbaar en heeft een lage impact op het ecosysteem.

Duurzaamheid

Tencel is een sterke vezel die lang meegaat. Het dekbed kan jarenlang meegaan zonder zijn kwaliteit te verliezen, waardoor het een goede investering is op de lange termijn.

Het dekbed heeft ook een 3d mesh rand, wat de ventilatie ten goede komt. Ten slotte zitten er lusjes aan waardoor je je beddengoed vast kunt zetten. Zo valt het niet meer eruit.

Het is belangrijk op te merken dat individuele ervaringen en voorkeuren kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om persoonlijk onderzoek te doen en verschillende opties te proberen voordat je een dekbed aanschaft.

2. Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen

Het Dixxius Basic 4 seizoenen dekbed is een veelzijdig en praktisch dekbed voor het hele jaar door. Dit dekbed bestaat uit twee delen die je afzonderlijk of samen kunt gebruiken, afhankelijk van het seizoen en je persoonlijke behoeften. Het dunne deel is perfect voor de warmere maanden, terwijl het dikkere deel je warm houdt tijdens de koudere maanden. Beide delen kunnen eenvoudig aan elkaar worden bevestigd met handige drukknopen.

Het dekbed heeft een vulling van polyester vezels, die zorgen voor een goede isolatie en een comfortabele slaapervaring.

Het Dixxius Basic 4 seizoenen dekbed is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou en je bed past. Met dit praktische dekbed geniet je het hele jaar door van een comfortabele en aangename nachtrust.

Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen | Swiss Sense
4.0
€75,00

Het Dixxius Basic 4 seizoenen dekbed is een veelzijdig en praktisch dekbed voor het hele jaar door. Dit dekbed bestaat uit twee delen die je afzonderlijk of samen kunt gebruiken, afhankelijk van het seizoen en je persoonlijke behoeften. Het dunne deel is perfect voor de warmere maanden, terwijl het dikkere deel je warm houdt tijdens de koudere maanden.

Pros:
 • Goede isolerende werking
 • Wasbaar
 • Antiallergeen
Cons:
 • Mindere kwaliteit

3. Silver Royal dekbed van Swiss Sense

Het Silver Royal dekbed van Swiss Sense is een premium dekbed dat bekend staat om zijn kwaliteit en comfort. Dit dekbed is ontworpen om een luxueuze slaapervaring te bieden en is een populaire keuze onder slaapliefhebbers.

Het Silver Royal dekbed van Swiss Sense is gevuld met eendendons.

Het dekbed heeft een uitstekende warmte-isolatie en een goede vochtregulatie, waardoor je het hele jaar door comfortabel kunt slapen. Het is verkrijgbaar in verschillende warmteklassen, zodat je kunt kiezen voor het gewenste niveau van warmte en isolatie.

Het Silver Royal dekbed van Swiss Sense is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder eenpersoons-, tweepersoons- en lits-jumeaux maten, zodat je het perfecte formaat voor jouw bed kunt vinden. Bovendien is het dekbed afgewerkt met hoogwaardige materialen en vakmanschap, waardoor het duurzaam is en lang meegaat.

Swiss Sense is een gerenommeerd merk op het gebied van slaapcomfort en staat bekend om zijn hoogwaardige producten. Het Silver Royal dekbed is een van hun topmodellen en wordt gewaardeerd om zijn luxe uitstraling, comfort en duurzaamheid.

Bij het kiezen van een dekbed is het altijd belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het Silver Royal dekbed van Swiss Sense is een optie die de moeite waard is om te overwegen, vooral als je op zoek bent naar een hoogwaardig dekbed dat zorgt voor een luxueuze slaapervaring.

Dekbed Silver Royal 90% Dons | Swiss Sense
3.5
€205,00

Het Silver Royal dekbed van Swiss Sense is een premium dekbed dat bekend staat om zijn kwaliteit en comfort. Dit dekbed is ontworpen om een luxueuze slaapervaring te bieden en is een populaire keuze onder slaapliefhebbers.

Pros:
 • Goede ventilatie
 • Isoleert goed
 • Wasbaar tot 60 graden
Cons:
 • Niet goedkoop

Conclusie: Beste Dekbed

Bij het kiezen van een dekbed is het belangrijk om rekening te houden met de warmteklasse die het beste bij jouw slaapbehoeften en de temperatuur in je slaapkamer past. Of je nu een warme of koele slaper bent, er is een dekbed met de juiste warmteklasse voor iedereen. Neem de tijd om de warmteklasse van verschillende dekbedden te vergelijken en kies het dekbed dat je een comfortabele en goede nachtrust biedt, ongeacht het seizoen.

Beste keuze dekbed
 
 

Deken | Voor elke slaper het beste slaapcomfort

Dekbed Silver Royal 90% Dons

Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen

4.8
3.5
4.0
€129,00
€205,00
€75,00
Pros:
 • Goed voor jou en de planeet
 • Anti allergeen & wasbaar
 • 30 dagen gratis uitproberen
Pros:
 • Goede ventilatie
 • Isoleert goed
 • Wasbaar tot 60 graden
Pros:
 • Goede isolerende werking
 • Wasbaar
 • Antiallergeen
Beste keuze dekbed

Deken | Voor elke slaper het beste slaapcomfort

4.8
€129,00
Pros:
 • Goed voor jou en de planeet
 • Anti allergeen & wasbaar
 • 30 dagen gratis uitproberen

Dekbed Silver Royal 90% Dons

3.5
€205,00
Pros:
 • Goede ventilatie
 • Isoleert goed
 • Wasbaar tot 60 graden

Dixxius Dekbed Basic 4 seizoenen

4.0
€75,00
Pros:
 • Goede isolerende werking
 • Wasbaar
 • Antiallergeen
0 Points