loader-logo

Het kussen van Cloudpillo – Review 2023

Zo zacht als een wolkje slapen, dat willen we toch allemaal? Volgens Cloudpillo is dit de  ervaring met hun afstelbare producten. Het hoofdproduct, het Cloudpillo kussen, is een afstelbare kussen die is ontworpen om iedereen de juiste slaap ondersteuning te geven. In dit artikel gaan wij de Cloudpillo kussen uitgebreid onder de loep nemen.

Cloudpillo kussen

Het Cloudpillo kussen

Cloudpillo heeft een afstelbare kussen ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat je elke dag uitgerust wakker wordt en met blijdschap naar bed gaat. De Cloudpillo is verkrijgbaar in een model, maar schijnt voor iedereen geschikt te zijn. Het kussen heeft namelijk een rits waarmee je toegang krijgt tot de traagschuim schippers. Het is hierdoor mogelijk om wat foam eruit te verwijderen en daardoor de juiste hoogte te vormen. 

Het kussen is verkrijgbaar in 1 afmeting, 70 x 50 cm, en kost €69,95 per stuk. Daarbij heeft Cloudpillo een leuke actie bedacht. Bij aankoop van 2 kussens krijg je 10% korting en bij 4 kussens zelfs 20% korting. Daarnaast mag je 30 dagen proefslapen op het kussen. Past het toch niet bij je? Dan mag het gratis worden geretourneerd.

De vulling van het Cloudpillo kussen

Het materiaal in het kussen bestaat uit traagschuim, wat ervoor zorgt dat er lucht in de kussen blijft rondgaan. Hierdoor blijft het koel in de zomer en warm in de winter tijdens het slapen. De hoes bestaat uit 2 verschillende kanten. De Ice silk kant zorgt voor het koele gedeelte, terwijl de witte kant warmer aanvoelt.  Wat ook goed is om te weten is dat de materialen allemaal een OEKO-TEX® standaard certificaat.

De constructie van het Cloudpillo kussen
De constructie van het kussen

Voordelen van het Cloudpillo kussen

  • Zelf af te stellen: de cloudpillo bestaan uit traagschuim snippers die eruit kunnen worden gehaald om zo tot de perfecte hoogte te komen.
  • Warmteregulatie: het kussen heeft twee verschillende kanten die zorgt voor de juiste verkoeling. Daarnaast bestaat de binnenkant uit traagschuim, wat de lucht laat blijven rondgaan. 
  • Makkelijk te wassen: de buitenhoes van het kussen is te wassen op 30 graden. 
  • Vermindert nekklachten: omdat het kussen gemaakt is van traagschuim, kan het zich vormen aan de lichaamshouding. Ook biedt het genoeg weerstand aan voor optimaal comfort. 
  • OEKO-TEX® standaard certificaat: alle materialen hebben deze certificering, wat inhoudt dat er geen schadelijke stoffen in de producten zitten. 
  • 30 dagen proefslapen: een goed kussen vinden kan een opgave zijn. Daarom biedt Cloudpillo 30 dagen proefslapen aan. Mocht het niet bevallen, dan mag het worden teruggestuurd en krijg je je aankoopbedrag teruggestort. 
  • Achteraf betalen: het is mogelijk om aankopen pas achteraf, zonder extra kosten, te betalen met Klarna.

Nadelen van het Cloudpillo kussen

  • Niet in de wasmachine: de Cloudpillo kussen mag niet niet in zijn geheel in de wasmachine worden gestopt. De buitenhoes mag wel op 30 graden gewassen worden.
  • Rommel met de vulling: aangezien de vulling van het kussen kan worden afgesteld, kunnen er snippers uitvallen wat voor rommel zorgt tijdens het verstellen.
  • Het opbergen van overtollige vulling: als je uiteindelijk de juiste hoogte hebt gevonden van het kussen, blijf je in de meeste gevallen met rest vulling zitten. Je zult dit of weg moeten gooien (niet duurzaam) of ergens in huis moeten opbergen. 

Onze eigen ervaring met het Cloudpillo kussen

Uiteraard wilden wij het Cloudpillo kussen zelf testen. Het aankoopproces was erg vlot en het pakket werd binnen een paar dagen geleverd. De Cloudpillo wordt in een vacuüm-verpakte doos geleverd. Twee teamleden van Bed Twijfelaar hebben de Cloudpillo getest. Een is een zijslaper die houdt van een stevig gevoel, terwijl de ander een rugslaper is met een voorkeur naar een zachte ligging. 

We beginnen met de ervaring van de zijslaper – harde ligging: het viel gelijk op dat het kussen in de standaard levering al erg stevig aanvoelt. Cloudpillo raadt aan om bij deze gewenste hardheid 0 handjes schuim eruit te halen. Na een nacht dit te hebben getest, vond ik het niet lekker liggen. Vervolgens heb ik toch maar een paar handjes schuim eruit gehaald en daardoor ligt het kussen nu goed. Het kussen heeft een koude en warme kant, maar het kussen is in het algemeen erg warm. Dit is voor de warmbloedigen onder ons goed om rekening mee te houden. Ik slaap er nu een maand op, en al met al is het een prima kussen.

De ervaring van de rugslaper – zachte ligging: Cloudpillo raadt hierbij aan om ongeveer 12 handjes foam uit de Cloudpillo te halen. Echter beïnvloedt het aantal handjes van de kussen meer de hoogte, dan de hardheid. Ik kan er prima een nacht op slapen, maar ik ga mijn huidige kussen niet voor die van Cloudpillo vervangen. Dit ook omdat het foam in de nacht verschuift. De retourvoorwaarden en klantenservice zijn verder wel goed bevallen. 

Prijsvergelijking

KussenPrijzen (zonder korting)
Cloudpillo Kussen€69,95
Cloudpillo 2 Kussen €89,95
Matt Sleeps Kussen€89
Het Emma Kussen €114,50
Het Emma Diamond Kussen€179
Tempur Original Kussen€139

Kijkend naar de concurrenten, zie je dat de prijs van de twee Cloudpillo kussen aan de lage prijs zitten. Echter zijn de materialen van Cloudpillo wel van minder hoge kwaliteit gemaakt in vergelijking met andere merken. 

Het assortiment van Cloudpillo

Naast het Cloudpillo kussen bestaat het assortiment uit meerdere producten voor de ultieme slaapervaring. Wij zullen dit kort voor jou op een rijtje zetten. 

Cloudkiddo kussen

Ook de kleintjes in huis verdienen de juiste ondersteuning. Het Cloudkiddo kussen is speciaal ontwikkeld voor kinderen die nog aan het groeien zijn. Hierdoor hoef je niet elk jaar een nieuw kussen te kopen. Dit is ook wel de kleinere variant van de Cloudpillo kussen. Hij bestaat namelijk ook uit traagschuim snippers en kun je makkelijk zelf aanpassen. Het kussen is geschikt vanaf 4 jaar t/m ongeveer 12 jaar.

Cloudpillo matras

Net als het Cloudpillo kussen, is het Cloudpillo matras zelf af te stellen. Dit matras bestaat uit 4 lagen, die qua volgorde veranderd kunnen worden en hierdoor kun je zelf je eigen hardheid bepalen. Het is mogelijk om het bedrag in meerdere termijnen te betalen, je ontvangt 10 jaar garantie en je mag 125 nachten proefslapen. 

Cloudpillo matrasbeschermer

De Cloudpillo matrasbeschermer kun je gemakkelijk op je matras bevestigen. Dit zorgt ervoor dat je matras fris blijft en dus langer mee kan gaan. De matrasbeschermer is gemaakt van hetzelfde materiaal als de buitenhoes van het matras. Bovendien kun je de beschermer wassen in de wasmachine en mag je hierop 30 dagen proefslapen. 

Cloudpillo boxspring

Om het rijtje af te maken, verkoopt Cloudpillo ook een boxspring. Hij bestaat uit meer dan 175 pockets per m3, zodat elk drukpunt van het lichaam wordt ondersteund. Een groot voordeel is dat de boxspring in 5 minuten in elkaar kan worden gezet, omdat het bestaat uit een kliksysteem. De boxspring is leverbaar in 3 kleuren en te verkrijgen vanaf €1.045. 

Conclusie

De Cloudpillo kussen is prima geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een afstelbare kussen voor een goede prijs. Je kunt zelf de dikte aanpassen naar jouw slaapcomfort. Echter is dit natuurlijk per persoon weer anders en lijkt het kussen vooral te passen bij mensen die een hoge hardheid voorkeur hebben. Daarnaast zijn er goede verkoopvoorwaarden, zoals gratis proefslapen, waardoor je het op deze manier vrijblijvend zelf thuis kunt proberen.

0 Points


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *