loader-logo

De grote online Matrassentest 2020

We weten natuurlijk allemaal dat goed slapen super belangrijk is voor je gezondheid. Maar goed slapen kan niet zonder een goed matras. Hoe weet je nou welk matras perfect bij jou past? Moet je dan echt alle matrassen uitproberen of zelf online onderzoek gaan doen? Nee hoor! Geen zorgen, in deze blog gaan we alle matrassen erg uitgebreid vergelijken en doen wij dus in feite het werk voor jou! We kijken naar de voor en nadelen van zowel het matras zelf, als de service die de matras-fabrikanten bieden.

Op zoek naar de beste prijs kwaliteit verhouding voor een matras

Ook kijken we naar de prijs kwaliteit verhouding en eerdere recensies. De matrassen die hier vergeleken worden zijn het Lidl matras, het Hema matras, Het Emma matras, Het Mattsleeps matras, het Simba matras en het Kingaru matras. Dus wanneer je dringend opzoek bent naar een nieuw matras voor de beste prijs-kwaliteit, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan dit artikel. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid op matrassenjacht gaat en de juiste keuze maakt voor jouw perfecte nachtrust.

Zoeken naar een matras in bed

Het Matt Matras: een bijzonder aanpasbaar matras

Volgens de Matt fabrikanten is Matt een matras is voor iedereen. Het past zich aan je lichaam aan, onafhankelijk van je gewicht doordat je hem harder en zachter kunt maken. Het matras is ontworpen in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit. Er lijkt dus goed over dit matras te zijn nagedacht. Ook is er een focus gelegd op het gebruik van duurzame materialen. Ze hebben een hoes van tencel ipv polyster. Dat zijn we nog niet tegengekomen bij de andere matrassen. Het matras is 25 centimeter hoog net als Emma. Wat uniek is aan dit matras is dat je het matras harder of zachter kan maken door zelf de lagen te draaien in de hoes. Er zijn 6 verschillende comfortopties zoals ze dit noemen. Het matras is gemaakt van traagschuim, latexschuim, koudschuim en Tencel. Het matras kost 400 euro en je kan matt 120 dagen uitproberen. Dat is de kleinste maat.

Reviews Matt Matras

Over het algemeen zijn de reviews van Matt positief. Als allergrootste voordeel wordt natuurlijk gezien dat het matras letterlijk aanpasbaar is aan verschillende slaapbehoeften. We lezen reviews als ‘slim concept’. In de consumentenbond wordt het matras van Matt aangeraden met veel sympathie. Gesproken wordt over de vriendelijke consumentenvoorwaarden en een ‘one size fits all’ matas. We lezen verder op het internet dat het soms wel even tijd kost om de juiste comfort modus te vinden. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat je het matt matras 120 dagen kunt proberen.

Op de website van Matt kun je kijken welke ‘comfortoptie’ het best bij je past. Over het algemeen is het sentiment van de reviews van het Matt matras op het internet positief. Wat nog meer opviel is dat je via de site zelf het bezorgmoment van het matras kan kiezen, waardoor je niet hoeft af te wachten wanneer het matras zal komen.


Het LIDL Matras: goedkoop is duurkoop?

LIDL verkoopt verschillende soorten matrassen in verschillende prijscategorieën. Maar over het algemeen zijn de matrassen van LIDL erg goedkoop vergeleken met andere matrassen. Volgens LIDL bieden zij verschillende matrassen aan, omdat mensen verschillende wensen hebben als het op slapen en comfort aankomt. Ze bieden comfortschuimmatrassen, koudschuim matrassen en pocketvering matrassen en polyester matrassen. Volgens LIDL biedt het pocketvering matras goeie ventilatie en vochtafvoer, en wordt je gewicht goed over het matras verdeeld. Bijvoorbeeld bij je schouders of bekken veert het matras meer mee.

Opvallend is dat LIDL vrij weinig vermeld over de comfortschuimmatrassen en de polyester matrassen. Over het koudschuim matras zegt LIDL dat het matras de drukverlaging op je lichaam verlaagd, zich compleet aan je lichaam aanpast en het een goede prijs kwaliteit heeft. Het koudschuim matras kost namelijk maar 100 euro. Ook komt het matras in verschillende hardheden (H1, H2, H3). Hoe hoger de H waarde van het schuim hoe steviger.

Reviews LIDL Matras: ‘het zou voor op de camping nog wel kunnen’

Over het koudschuim matras zijn mensen niet erg te spreken. “Het zou voor op de camping nog wel kunnen” zegt C. Nederhorst van Matrasseninfo.com. De reviews op de site van de consumentenbond zijn verschillend, maar neigen meer naar negatieve comments. Er wordt ook gezegd dat de matrassen niet geschikt zijn voor wat zwaardere personen en dat er snel kuilen in komen. Waarschijnlijk omdat de schuimkwaliteit een stuk lager is. Ook de cover van het matras trek je zo een scheur in blijkt bij enkele reviews te lezen.


Het Hema Matras: wederom een matras ‘voor iedereen’

Er zitten veel luchtkanalen in dit matras waardoor er snel kuilen in kunnen komen. En waardoor het weinig steun biedt. Het schuim is verder ook niet erg elastisch. Als je over het matras wrijft versnippert het schuim. Voor de prijzen moet je je verwachtingen natuurlijk ook wel een beetje aanpassen. Ook kwam uit de recensies dat dit matras niet geschikt is voor zwaardere mensen. En viel er te lezen dat de informatie die op de Hema-site staat over dat er materiaal traagschuim niet correct wordt gebruikt. Best raar. Het bedrijf is daar al voor gewaarschuwd door de consumentenbond. Het matras van Hema bestaat namelijk enkel uit koudschuim. Als je naar de kwaliteit van dit matras kijkt is het goed te vergelijken met het Lidl matras.

Reviews Hema Matras: versnippert

Ook Hema benadrukt dat de matrassen zich aanpassen aan iedereen. En dat ze helpen het lichaam te ontspannen. Het matras zou ook goed liggen zowel op je buik, rug of zij. Je kunt de matrassen kopen in 5 verschillende afmetingen. 80 x 200, 90 x 200, 140 x 200, 160 x 200 en 180 x 200. De matrassen bestaan uit vijf verschillende lagen die er uiteindelijk voor zorgen dat je geen last hebt van drukpunten, maar wel de juiste ondersteuning krijgt. De matrassen zijn vochtregulerend, ventilerend en ondersteunend volgens Hema. Ook kan je op het Hema-matras 100 dagen proefslapen. Het Hema matras kost tussen de 200 en de 600 euro.


ligcomfort van een matras uitproberen

Het Emma Matras: 100 dagen thuis proberen

Volgens de makers van het Emma matras past het matras zich aan je lichaam aan en wordt je gewicht zo goed mogelijk over het hele matras verdeeld. Het matras past zich dus aan de specifieke slaaphouding aan en geeft steun waar nodig. Het Emma matras is gemaakt van Airgocell schuim, Traagschuim, en HRX-schuim. Deze materialen zijn gekozen met als doel een duurzaam matras bieden. Er zijn twee soorten Emma matrassen, de Emma Basic en de Emma Original. Het Emma matras Basic is 18 centimeter hoog en bestaat uit 2 lagen. De Emma Original is 25 centimeter hoog en bestaat uit 3 lagen. Beide matrassen worden van dezelfde materialen gemaakt. Ook bij Emma kan je het matras 100 dagen uitproberen wat erg consumentvriendelijk is. De prijzen van Emma verschillen per matras en vallen wat hoger uit dan LIDL en HEMA maar je krijgt er een beter materiaal voor terug.

Reviews Emma Matras: goed matras

Bij de consumentenbond is het Emma Matras al een aantal keer als beste uit de test gekomen. Maar is dat sinds eind 2018 niet meer. De reden waarom ze niet meer in de testen zijn opgenomen is onbekend. Een aantal mensen vinden het Emma matras te zacht en niet ademend genoeg. Ook over de service zijn de recensies niet altijd lovend. Uit veel recensies blijkt dat de klantenservice van Emma niet heel erg soepel verloopt. Ook schijnt het Emma matras voor zwaardere mensen niet erg ideaal te zijn en hangt er een chemische geur aan het matras. Maar dit trekt meestal wel weg. De makers van het Emma matras zeggen dat de matrashoes gemaakt is van vochtregulerend materiaal, maar eigenlijk is het gewoon gemaakt van polyester, zoals bij de meeste matrassen, wat niet per definitie vochtregulerend is.

Over het algemeen is het matras beter beoordeeld dan het matras van Hema en Lidl, maar de prijs is ook veel hoger. Het matras wordt ook maar in één hardheid gemaakt. Met een prijs van 500 euro is het Emma matras wel wat prijziger dan Lidl en Hema, maar dit zie je wel terug in de betere kwaliteit. Dat is de kleinste maat.

Waar je bij het Emma matras rekening mee moet houden is dat dit bedrijf erg slim gebruik maakt van marketing. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met influencers die een matras krijgen als ze er reclame voor maken. Ook verdienen zij aan deze matrassen per verkochte matras. Hou hier dus rekening mee wanneer je besluit dit matras aan te schaffen. Het Hema matras hebben we ook voorbij zien komen bij influencers.


Het Simba Matras

Het Simba matras is gemaakt van 2500 pocketveren en traagschuim. Het matras bestaat uit vijf lagen die zich naar je lichaam vormen en veerkrachtig is. Het wordt ook wel het hybride matras genoemd. Het matras is ventilerend en zorgt dus voor een fris gevoel. Ook is het matras verkrijgbaar in erg veel verschillende afmetingen. Het matras is ook hypoallergeen dus goed geschikt voor mensen met een allergie. Volgens de consumentenbond is het matras niet symmetrisch waardoor je eer niet aan beide zijden op kan slapen. Het matras kost 400 euro. Je kunt het matras 100 dagen testen, maar het wordt wel alleen online verkocht.

Reviews Simba Matras: waarom slecht in de consumentenbond?

De reviews zijn erg verschillend. Veel mensen vinden het een fijn matras en zeggen het vreemd te vinden dat het Simba matras bij de consumentenbond slecht uit de test komt. Ook zeggen mensen erg diep te slapen en minder last te hebben van lichamelijke klachten. Ook zijslapers vinden dit matras prettig. Toch zijn er ook een aantal negative reviews. Het matras schijnt erg sterk op de omgevingstemperatuur te reageren en wordt erg hard in een koude slaapkamer. Uit reviews blijkt ook dat Simba beter geschikt is voor mensen die van een hard matras houden. Ook schijnt Simba nep reviews op zijn eigen site te plaatsen, hoewel ik persoonlijk denk dat Simba niet het enige bedrijf is dat dit doet. Over de klantenservice zijn mensen ook niet echt te spreken. Het lijkt ook niet erg goed te gaan met het bedrijf. Het is volgens de DTC Daily erg in waarde gedaald de afgelopen tijd.


Op naar dromenland

Het Kingaru Matras: het matras uit Azië

Het Kingaru matras is gemaakt van 4 schuimlagen Latex, traagschuim en koudschuim. Volgens de makers voert dit matras de lichaamswarmte goed af en zorgt het voor verkoeling tijdens het slapen. Ook zou het schuim zich aanpassen aan de contouren van het lichaam. De nek en rug zouden ook goed ondersteund worden door dit matras. Ook bij dit matras kun je 100 dagen proefslapen. Het concept is te vergelijken met het Emma en Simba matras. Het matras kost 300 euro.

Reviews Kingaru Matras

Wat in de reviews van het Kingaru matras vooral naar voren komt is dat het niet echt een onderscheidend matras is wat zich eerst nog zal moeten bewijzen. Ook is het matras nog niet getest door de consumentenbond. Er zijn weinig reviews, maar over het algemeen komt het erop neer dat reviewers mensen aanraden om een matras te kopen wat bewezen goed is. Dat valt over dit matras nog niet echt te zeggen. Er is simpelweg nog weinig informatie te vinden over dit matras.


Waar moet je op letten? Focus op jouw matras voorkeuren.

Waar je bij het kopen van een matras vooral op moet letten zijn je eigen persoonlijke voorkeuren. Hou je van een hard matras, dan is het ene matras beter voor jou dan voor iemand die van een zacht matras houdt. Ook is erg opvallend dat al deze matrasfabrikanten één ding met elkaar gemeen hebben. Ze zeggen allemaal “Ons matras is het beste matras voor iedereen”. Dit is een vrij harde claim aangezien slaapvoorkeuren toch echt voor iedereen persoonlijk verschillen. Het Matt matras gaat hier wel slim op in doordat je de hardheid per kant nog kan aanpassen.

Ik raad dus vooral aan om alle matrassen zelf uit te testen. De online matrassen bieden hiervoor mooie uitprobeergaranties van 100 dagen of meer.

Matras uitzoeken in de winkel of online een matras kopen?

Investeer voor de lange termijn

Ook is een matras een investering voor een langere tijd. Je slaapt er 1/3 van je leven op! En het is prettig dat je er de komende 10 jaar goed op ligt. Kijk daarom ook naar de garantietermijn. Hierdoor neig ik ertoe om te zeggen dat het beter is om een kwalitatief bewezen goed matras te kopen, dan een matras van de prijsvechters. Maar zoals ik zei, deze afweging is verschillend voor iedereen. Waar ga jij voor? Matt, Emma of Simba matras? Of de goedkopere matrassen? Laat het ons weten in de comments en deel eventueel jouw ervaring! Bekijk ook trouwens de onderstaande video van de jongens van Handig. Laatste tip is om onze matrassen koopgids door te nemen!

0 Points


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *